Auto

BBC pierde lupta pentru ascunderea identităţii pilotului Top Gear, The Stig. Nu, nu este Michael Schumacher

01 sep 2010 523 afişări
Din aceeaşi categorie

Postul britanic de televiziune a pierdut la un proces prin care a cerut interdicţia de a se publica numele pilotului auto care apare în emisiunea Top Gear sub porecla The Stig, informează publicaţia Daily Mail. Numele acestuia este Ben Collins.

Postul de televiziune a încercat să oprească publicarea autobiografiei acestuia, chemându-l în instanţă pe motiv că încalcă contractul de confidenţialitate şi că aflarea numelui celui care se află în spatele The Stig ar afecta popularitatea emisiunii.

Identintatea lui The Stig a fost un secret puternic apărat, conform publicaţiei doar executivii şi prezentatorii Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May ştiind cine este acesta. Printre şoferii profesionişti care au fost identificaţi cu The Stig s-au numărat Damon Hill şi Michael Schumacher. Collins a fost dublura care a jucat în scenele de acţiune cu James Bond.

Primele indicii privind identitatea lui The Stig au apărut după ce compania deţinută de Ben Collins, un cascador din Bristol, şi-a publicat situaţia financiară în care apăreau servicii prestate pentru BBC, în principal pentru programul Top Gear.

Actualul The Stig este al doilea ca rol, după ce identitatea primului, Perry McCarthy, a fost făcută publică în 2003.