Info

(P) Sebastian Dobrincu: “Digitalizarea şi globalizarea au determinat un nou tip de curaj productiv şi creativ pentru noile generaţii”

29 nov 2022 702 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Tânărul antreprenor pasionat de tehnologie, muzică şi maşini electrice, şi susţinător al unui trai sustenabil, adaptat propriului stil de viaţă, a povestit într-un podcast despre ce înseamnă pentru el întoarcerea acasă şi de ce consideră că România este pe drumul cel bun atunci când vine vorba de un viitor cu zero emisii.

Invitat în podcastul MOON Channel powered by Volkswagen România şi prezentat de Iulia Ionescu, Sebastian a povestit despre cum vede el mediul de afaceri de aici, care sunt plusurile atunci când vine vorba de noua generaţie de antreprenori, atingând şi câteva puncte sensibile, dar esenţiale, ce fac referire la viitorul sustenabil atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în mediul de afaceri: “Un mare câştig al vremurilor actuale este faptul că tinerii antreprenori au un spaţiu în care se pot exprima liber, pot implementa ideile cu uşurinţă şi au beneficii pe care alte generaţii de business nu le-au avut. Digitalizarea şi globalizarea au determinat un nou tip de curaj productiv şi creativ. Recunosc că cea mai mare provocare întâlnită pe drumul de întoarcere acasă a fost reprezentată de relaţiile sociale din domeniul antreprenorial, motivaţiile extrem de diferite ”, susţine tânărul antreprenor.

Pentru cei care ajung să interacţioneze cu mai multe culturi organizaţionale şi de business,  cum este şi cazul lui Sebastian Dobrincu, deschiderea către o lume a alegerilor sustenabile atât în plan personal, cât şi profesional este mult mai mare. Iar ceea ce pentru unii înseamnă un efort, pentru el reprezintă chiria pentru Planeta pe care trăim şi susţine că maşinile electrice sunt viitorul dacă vrem să salvăm mediul în care respirăm: “Cred că oricum este un preţ mult prea mic pentru frumuseţile pe care aceasta ni le oferă şi mai cred că trebuie să găsim graniţa unde putem implementa măsurile sustenabile fără să ne schimbăm radical stilul de viaţă. E important să facem lucruri mărunte pentru noi care nu ne deranjează, dar care sunt importante pentru Planetă. Spre exemplu, eu evit să cumpăr apă în sticle de plastic, nu mai las lumina aprinsă inutil, prefer maşinile electrice pentru că nu poluează şi nu provoacă zgomot şi îmi oferă, totodată, un alt tip de confort, şi mă responsabilizează în acelaşi timp. Acestea sunt nişte obiceiuri mici cu rezultate mari”.

A descoperit în România oportunităţi în mediul de afaceri pe care în ţările supradezvoltate nu lei ai şi consideră că atât Europa, cât şi ţara noastră au luat măsuri legislative radicale în ceea ce priveşte viitorul verde, dezvoltarea sustenabilă şi rezponsabilizarea social: “Este motivant pentru mine să mă întorc într-o ţară în care văd atâtea oportunităţi de dezvoltare. Aş vrea să contribui prin forţele propria la treaba asta şi încerc să văd binele din fiecare lucru”.

În cadrul podcastului, tânărul antreprenor a avut ocazia să testeze noul model ID.5 de la Volkswagen şi să împărtăşească din experienţa lui la volanul acestuia: “Cred că ţara noastră nu este mult în urmă la capitolul maşini electrice şi începem să vedem tot mai des tranziţia la electric. Este o mişcare globală care va accelera rapid în următorii ani. Iar ca primă impresie despre acest Volkswagen ID.5, pot spune într-un cuvânt că este confortabil, de la suspensii la izolarea fonică, până la silenţiozitatea motorului, care te ajută să fii mult mai atent la trafic. M-a impresionat şi funcţia care detectează oboseala în funcţie de modul în care virezi sau de orele la care pleci în trafic. În plus, poţi vedea şi cele mai apropiate staţii de încărcare de pe traseu. Îmi place că harta e super intuitivă şi responsive. Deci o impresie foarte, foarte bună”.

Urmăreşte podcastul despre alegeri sustenabile pentru un viitor sănătos aici