Style

Din vorbă-n vorbă cu… Ioana Uretu, fondatoarea Cărţi, Dulciuri şi Flori: despre pietre preţioase, cartea de pe noptieră şi mare

06 feb 2018 2863 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

„Tu ai oferi o carte, un desert şi un «braţ» imens de flori?“, întreabă Ioana Uretu, antreprenoarea care şi-a făcut un business pornind chiar de la această idee. Businessul se numeşte Cărţi, Dulciuri şi Flori sau Reţeta zilnică de fericire, aşa cum îi place ei să-i spună. Ioana Uretu are 29 de ani, iar acum patru ani a decis să renunţe la jobul din corporaţie pentru propria ei afacere. Lucrase în departamentul de marketing al Henkel, unul dintre cei mai mai jucători din industria bunurilor de larg consum.

Ideea afacerii Cărţi, Dulciuri şi Flori a pornit de la flori, pe care ea le consideră „cel mai delicat gest sau cadoul cel mai sincer pe care l-aş putea primi“. Apoi au urmat dulciurile pentru care a dezvoltat o pasiune încă din copilărie, când am început să „fure“ micile trucuri ale bunicii, „să se joace de-a cofetarul“. O joacă pe care, la 25 de ani, a transformat-o într-o muncă de plăcere. „Avându-le pe cele două (dulciuri şi flori), m-am gândit la o a treia componentă pentru a forma un cadou armonios - cartea.“ Aventura în business a început online, însă recent a fost deschis şi un showroom în zona Floreasca - Dorobanţi.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este…

îngerul meu păzitor. Este nedespărţit de mine. :)

 

Cartea pe care o citesc acum este…

„In the company of women“ de Grace Bonney. O carte motivantă ce cuprinde 100 de poveşti, spuse pe scurt, despre diferitele tipuri de businessuri conduse de femei din întreaga lume.

 

Pasiunea mea vorbeşte despre…

creaţie, visare, linişte, terapie, frumos, sensibilitate, putere, delicateţe, formă, esenţă şi dăruire.  Toate acestea însumează ceea ce iubesc cel mai mult, florile.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este…

acel loc care te relaxează, îţi bucură sufletul şi te încarcă cu frumos. Pentru mine, destinaţia perfectă este acolo unde sunt conectată cu marea.

 

O descoperire recentă din Bucureşti este…

Palatul CEC, de pe Calea Victoriei. Ori de câte ori treceam pe lângă el, mă opream să-l privesc îndelung şi pe de-a întregul. Am avut ocazia să mă bucur de impozantul palat şi în interior, de cele patru cupole în stil eclectic, care permit luminii naturale să pătrundă în incintă.

M-am bucurat, de asemenea, de o colecţie de produse bancare lansate începând cu 1800 şi până în prezent.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... 

Seven Mile Bridge din Florida Keys. Este un pod de 12 km, construit la 20 de metri deasupra Oceanului Atlantic. În mijlocul oceanului. Este spectaculos.

 

Ceasul pe care îl port la mână este…

Nu port ceas. Singurele accesorii sunt brăţările, cât mai fine şi delicate.

 

Parfumul meu preferat este…

întotdeauna cu uşoare accente orientale, note subtile de vanilie şi lemn. Dries van Notten par Friederich Male este parfumul de care sunt iremediabil îndrăgostită de ani de zile.

 

Beau întotdeauna cu plăcere…

cafeaua de dimineaţă. Însă cu aceeaşi plăcere le savurez şi pe următoarele două. Aaaa, fără zahăr. Măcar în cafea, fără zahăr. :)

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este…

să privesc oamenii, să mă bucur de energia lor, să interacţionez cât mai mult cu ei şi să cunosc cultura locului.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este...

îmi plac lucrurile de calitate, atent alese, fără hazard, şi nu neaparat cele care sunt în trend sau un „must have“, ci acelea care sunt necesare.  Ultimul obiect achiziţionat este un pix Montbalnc.

 

Cea mai recentă realizare…

„My Sunny Home“, aşa cum îmi place să-i spun. Mai exact, magazinul nostru Cărţi, Dulciuri şi Flori, unde aromele de ciocolată, răsfoitul cărţilor şi culorile pastelate ale florilor întregesc un cadou cu personalitate, numai bun de oferit oricărei persoane dragi.

 

Bijuteriile mele preferate sunt... 

îmi plac pietrele preţioase şi semipreţioase, însă atent alese, nu foarte ostentative. Favoritele mele sunt Aqua Marine şi Diamant.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este…

Sting.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...

merg la clase de cardio, pilates şi yoga. Şi am descoperit că îmi place să alerg. Dar, din când în când, puţină adrenalină nu strică, aşa că sporturile extreme mă tentează mereu, ca de exemplu saltul cu paraşuta.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... 

o mică bisericuţă ce poate acomoda două-trei suflete, perfect aşezată la baza unei stânci, împrejmuită de o cărare îngustă cu deschidere la mare. Diafan, de un alb strălucitor. Grecia.

 

Plăcerea mea vinovată este…

I am sweets addict! (Sunt dependentă de dulciuri - n. red.) Dar îmi plac atât de mult, încât nici nu mă gândesc să le înlătur din obiceiurile mele cotidiene. Până la urmă, fă ce te face fericit! („Do what makes you happy!“)