Gadget

Cum arată weekend-ul perfect pentru Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România? "Ştiu ce îmi place, iar când găsesc ce îmi place, mă reîntorc în acel loc, nefiind o persoană foarte aventuroasă"

23 apr 2024 442 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

A preluat la 1 iulie 2021 poziţia de CEO al Vodafone România - una dintre cele mai mari firme din economie, dar şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile, care s-a extins şi în zona fixă odată cu achiziţia companiei de cablu UPC. Este specialist în acest domeniu, având aproape două decenii de experienţă în industrie. A lucrat pe mai multe pieţe, precum Marea Britanie şi Albania, iar mai recent România. Ce face însă Achilleas Kanaris când nu lucrează şi cum arată pentru el weekendul perfect? Ne povesteşte chiar el.

„Pentru mine şi familia mea, weekendul începe vinerea seara, când avem, de obicei, o cină în familie, în oraş. Am două restaurante la care revin cu plăcere alături de familie şi prieteni. La unul merg pentru mâncarea extraordinară, iar la celălalt pentru combinaţia de mâncare bună şi atmosferă excelentă. Ambele sunt în Bucureşti şi sunt destul de diferite unul de celălalt.

Ştiu ce îmi place, iar când găsesc ce îmi place, mă reîntorc în acel loc, nefiind o persoană foarte aventuroasă. Acesta este şi un subiect de discuţie cu soţia mea, care, spre deosebire de mine, e deschisă la nou şi astfel, cumva, trebuie să găsim un compromis. Din când în când, căutăm şi noutăţi, dar eu votez pentru locurile obişnuite şi mă bucur să revin la ele de fiecare dată. 

În anotimpul friguros, nu călătorim atât de mult. Plecăm din Bucureşti mai des, în schimb, primăvara şi vara, dar nu foarte departe pentru că, din păcate, infrastructura de drumuri nu ne încurajează să explorăm mai mult din ţara aceasta aşa de frumoasă, de altfel. 

Eu sunt grec şi îmi place mult soarele, aşadar vremea bună este absolut necesară pentru un weekend perfect pentru mine. Totodată, la final de săptămână, îmi mai place să simt libertatea de a nu avea nimic planificat şi de a nu simţi că suntem constrânşi de timp.

Dacă plecăm din oraş în weekend, categoric aleg munţii şi staţiunile montane din România, în frunte cu Sinaia şi Poiana Braşov. Când eram copil, mergeam cu familia la schi şi aşa am descoperit munţii. Dar vă mărturisesc că eu prefer marea. Iubesc marea şi toate activităţile legate de apă. În România, am fost, de asemenea, la Iaşi şi mi-a plăcut foarte mult. Nu am explorat alte oraşe ca destinaţii de weekend, dar mi-ar plăcea să ajung la Cluj cu familia mea. Este pe lista de aşteptare. 

E însă important ca destinaţiile pentru care optăm să ne ofere şi posibilitatea de a face activităţi outdoor pentru că, atât noi, eu şi soţia mea, cât şi copiii noştri suntem firi foarte active. Suntem sportivi pasionaţi, aşadar, singura rutină la care ţinem este cea legată de sport şi de activităţile sportive ale copiilor. În afară de asta, nu ne place să planificăm nimic.

Este, de asemenea, foarte important ca destinaţia aleasă să fie la o distanţă rezonabilă, astfel încât să ne bucurăm cu adevărat de timpul petrecut în natură.

Recunosc însă că îmi place mult şi Bucureştiul în weekend, pentru că traficul este mult mai redus şi oraşul mai aerisit. Mai ales în lunile de primăvară ori de vară, atmosfera este uimitoare, cu străzile închise şi pieţele în aer liber. E cea mai plăcută senzaţie.

Sunt în România de aproape trei ani şi mă bucur să văd că Bucureştiul s-a schimbat în bine. Găsesc mai multe lucruri de făcut în weekend decât atunci când am ajuns. Cu toate acestea, având în vedere moştenirea culturală a României şi fiind capitală, ar putea să ofere mai mult. Eu, personal, nu găsesc suficiente experienţe culturale, dar asta şi pentru că nu sunt localnic şi nu simt energia oraşului ca un român.

Simt totuşi că sunt oraşe care reuşesc parcă să transmită mai bine moştenirea culturală a ţării, fără să aibă potenţialul capitalei. 

Dacă totuşi ar fi să vorbesc cu un străin despre Bucureşti, i-aş spune că Herăstrăul e o zonă foarte frumoasă de mers pe jos, cu restaurante plăcute. Aş mai recomanda şi Muzeul de Istorie Naturală, dar şi expoziţiile din oraş.

I-aş recomanda să consulte ghidurile culturale, e ceva ce fac şi eu, e o modalitate bună de a mă conecta la noutăţile oraşului. Primesc, de asemenea, cu plăcere, recomandări de la colegi, prieteni ori colaboratori.

În afara Bucureştiului, recomandările mele merg către Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Timişoara. În unele am fost, în celelalte îmi doresc să ajung. Am o înclinaţie deosebită pentru Iaşi, oraş care m-a surprins cu o arhitectură foarte frumoasă. Craiova ştiu că are o istorie interesantă, se află şi pe lista mea de destinaţii, cu atât mai mult cu cât în luna mai se va derula Festivalul Shakespeare, eveniment în care Vodafone este partener.  

Şi tot apropo de călătorii, avem planificat un weekend prelungit cu familia la Roma şi de abia aşteptăm să descoperim frumuseţea acestui oraş. Dacă ar fi însă să mă gândesc la o vacanţă memorabilă, mintea mea se îndreaptă la Grecia.

Anul trecut am fost în vacanţă în insulele greceşti. Am închiriat o barcă de viteză şi am vizitat plaje izolate, care nu se află în circuitul turistic, motiv pentru care şi-au păstrat frumuseţea autentică. Am explorat insulele, am luat cine liniştite la malul mării, am văzut răsărituri şi apusuri, am fost copleşiţi de culori, sunete, gusturi, ceva ce nu întâlneşti decât în locuri în care oamenii nu şi-au pus prea tare amprenta. A fost o vacanţă memorabilă. Astfel de experienţe ne învaţă să ne apreciem şi să ne iubim ţara. Sunt subiectiv, dar şi România, şi Grecia sunt două ţări foarte frumoase.

Când totuşi nu călătorim, activităţile sportive, shoppingul şi gătitul cu familia şi prietenii sunt activităţile perfecte pentru finalul de săptămână. Totodată, weekendul mă găseşte citind sau vizionând un film bun.

Citesc acum o carte foarte interesantă despre ce putem face noi ca indivizi pentru o viaţă lungă şi frumoasă. Cartea susţine că există nişte principii după care trebuie să ne ghidăm pentru a ne asigura o viaţă lungă, bună şi sănătoasă. Pe scurt, cum să ajungi la 80-90 de ani cu un corp şi o minte care să funcţioneze optim.

De asemenea, am văzut recent Oppenheimer şi Poor things, ambele filme câştigătoare în mai multe categorii ale premiilor Oscar. Sunt două pelicule diferite, dar pe care le-aş recomanda în egală măsură.“