Companii

Cum arată pivniţele Rhein de la Azuga, unde se produce vin spumant de 120 de ani. GALERIE FOTO

23 oct 2012 2956 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

În pivniţele Rhein de la Azuga, deţinute de producătorul de vin Halewood, se produc anual 200.000 de sticle de vin spumant, şi reprezintă locaţia pe care producătorul mizează pentru a atrage peste 10.000 de turişti. Halewood produce brandurile Rhein Extra şi Prahova Valley după aceeaşi metodă folosită încă de la înfiinţare.

Dacă de obicei pivniţele sunt construite la câţiva metri sub pământ, la Azuga construcţia s-a făcut la suprafaţă, iar pereţii de un metru şi jumătate creează temperaturi optime de maximum 13 grade vara şi minimum cinci grade iarna pentru învechirea vinului.

Istoria pivniţelor de la Azuga începe în urmă cu 120 de ani, când primul proprietar al cramei a fost Wilhelm Rhein. El şi-a vândut la un moment dat acţiunile, iar întreprinderea a devenit societate cu acţiuni la purtător.

În timpul regimului comunist a fost deţinută de stat, apoi s-a transformat în Vinalcool, pentru ca în 1998 să fie cumpărată de John Halewood, om de afaceri englez care a investit în industria vinului. Astăzi, face parte din grupul Halewood condus de românul Dan Muntean, care deţine şi 5% din acţiuni.