Business Internaţional

Cele mai scumpe cluburi sportive din lume

24 mar 2011 146 afişări de Traian Terzianm
Cele mai scumpe cluburi sportive din lume

Dacă ar fi vândute, aceste echipe ar fi fără îndoială unele dintre cele mai scumpe din lume, scrie site-ul most-expensive.net. Va aduce 2011 vreo schimbare în topul celor mai scumpe echipe de sport în acest sens?

Manchester United F.C.- 1,87 miliarde de dolari
Echipa de fotbal Manchester United face parte din Prima Ligă de fotbal engleză şi este cel mai scump club din lume. Acest lucru se datorează în primul rând celor peste 30 de cupe pe care echipa le-a strâns de-a lungul timpului, dar şi jucătorilor legendari pe care îi are în componenţă.

Dallas Cowboys- 1,65 miliarde de dolari
Cea mai scumpă echipă de fotbal american din lume şi cea mai valoroasă din istoria Statelor Unite are un număr record de apariţii în cadrul cupei Super Bowl.

Washington Redskins- 1,55 miliarde de dolari
Redskins au câştigat în total 21 de titluri NFL. În ce priveşte apariţiile în cadrul Super Bowl, echipa se află pe locul cinci. Atunci când s-au împlinit 70 de ani de la înfiinţarea echipei, oficialii au realizat un tabel cu cei mai importanţI jucători. Pe listă se aflau Sonny Jurgensen, Ken Houston şi Russ Grimm.

New York Yankees-1,5 miliarde de dolari
New York Yankees este recunoscută ca fiind o echipă cu jucători legendari. 44 din cei care au jucat aici sunt menţionaţi în lista celor mai buni jucători de baseball din lume: Lou Gehrig, Joe DiMaggio, Mickey Mantle şi Babe Ruth. Potrivit raportului anual al salariilor sportivilor din lume, un jucător mediu al echipei face în jur de şapte milioane de dolari anual. Cel mai bine plătit jucător, Alex Rodriguez, are un salariu anual de peste 30 de milioane de dolari.