Profesii

Şapte semne că ar trebui să-ţi cauţi un nou loc de muncă

03 mar 2012 8227 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie
Eşti mereu stresat sau şefului nu-i pasă de problemele tale? Şapte semne că ar trebui să-ţi cauţi un nou loc de muncă

Angajaţii nu iau de multe ori în seamă semnele care le arată că ar trebui să-şi dea demisia şi să-şi caute un alt loc de muncă. Lipsa locurilor de muncă şi nevoia de bani îi determină adeseori pe salariaţi să îndure umilinţe la serviciu şi să accepte tăieri de salarii sau creşteri ale timpului efectiv de lucru.
Totuşi, atunci când sănătatea este sacrificată, cerinţele jobului nu sunt realiste sau se întrevede o concediere iminentă ori când apare unul din cele şapte semne prezentate mai jos, consilierii de carieră americani recomandă schimbarea locului de muncă, scrie Yahoo News.

1. Compania sau divizia în care lucrezi trece prin dificultăţi financiare

Dacă angajatorul se confruntă cu probleme financiare şi mai ales dacă se aud zvonuri despre concedieri sau restructurări ale activităţii, este recomandabil să-ţi reevaluezi opţiunile. Căutările pentru un nou loc de muncă pot fi destul de îndelungate, deci este important să te pregăteşti din timp pentru eventualitatea în care vei fi dat afară.

2. Observi că şeful tău evită să vorbească cu tine în persoană

Dacă anterior şeful tău vorbea cu tine atunci când te critica sau îţi lăuda realizările şi acum nu o mai face decât în scris, înseamnă că şeful tău se pregăteşte să te concedieze. Multe regulamente interne ale companiilor prevăd că angajatorul trebuie să-ţi dea un avertisment în scris şi trebuie să aibă un motiv temeinic înainte de a te elibera din funcţie.

3. Te-ai simţit foarte rău, nervos sau morocănos în ultimele luni.

Cu toţii avem momente în care nu mai vrem să mergem la serviciu, nu ne plac sarcinile pe care le avem de îndeplinit, ne displac colegii de muncă sau şeful direct. Dar dacă senzaţia nu trece după câteva luni, este un semn că ai avea nevoie de un nou început şi că ar trebui să-ţi cauţi un job în altă parte.

4. Şeful te sâcâie în permanenţă

Fie nu-ţi îndeplineşti cum ar trebui sarcinile de lucru, fie şeful tău nu te place şi-ţi va face viaţa la locul de muncă un coşmar. În ambele situaţii, este recomandabil să-ţi găseşti de lucru în altă parte.

5. Aspiraţiile tale legate de job nu au cum să se realizeze

Dacă ai impresia că atmosfera la locul de muncă se va schimba dacă unul din colegii tăi de muncă ar fi diferit sau dacă şeful te-ar trata altfel, poate ar fi mai bine să accepţi că unele lucruri nu se schimbă niciodată. Deciziile profesionale trebuie fundamentate pe fapte reale, iar nu pe idealuri.

6. Şeful nu depune niciun efort să te reţină atunci când vorbeşti despre posibilitatea de a renunţa

Managerii inteligenţi vor încerca prin toate mijloacele să păstreze un angajat talentat sau indispensabil pentru companie, dar vor fi de acord cu plecarea unui angajat pe care îl consideră mediocru.

7. Pe şeful tău nu-l interesează atunci când ai probleme

Dacă şeful nu te bagă în seamă atunci când vorbeşti că ai nevoie de mai mult timp sau resurse pentru a îndeplini o anumită sarcină de lucru ori atunci când ai o problemă personală, acesta este un semn că lucrurile s-ar putea repeta în viitor şi că ar fi bine să-ţi cauţi de pe acum un alt loc de muncă.