Travel

Patru destinaţii "de iarnă" pentru patru tipuri de călători: de la culmile ameţitoare din Georgia, la liniştea asurzitoare din Bucovina şi la veselia de pe străzile din Havana

09 ian 2018 3032 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Pentru cei mai mulţi, iarna este sinonimă cu sărbătorile, deci cu cadourile. Mai sunt însă şi aceia care o asociază cu vacanţa, fie ea la schi, într-o ţară cu mult soare, sau de ce nu, într-un oraş-metropolă, în căutarea farmecului dat de iarnă şi sărbători. Pentru fiecare tip de călător, După Afaceri Premium a pregătit o propunere menită să transforme visele în realitate.

 

Georgia nu este primul nume care îţi vine în minte atunci când vorbeşti despre destinaţii de schi. Şi totuşi, această ţară a fost binecuvântată cu munţi ce se ridică semeţi până la peste 5.000 de metri altitudine, cu culmi îmbrăcate în permanenţă în haine albe. Mai mult, pârtiile sunt pregătite şi îi aşteaptă pe pasionaţii de sporturi de iarnă. Pentru cei care doresc odihnă şi relaxare în sânul acestor munţi, atunci hotelul Rooms din Kazbegi este opţiunea ideală. Amplasat la baza munţilor Kazbek, acest hotel se află la doar 7 kilometri de biserica Gergeti Trinity Church construită în secolul al 14-lea, poate cel mai cunoscut obiectiv turistic al Georgiei. Hotelul se remarcă printr-un design elegant, asortat la perfecţie cu natura, cu materiale naturale şi culori tomnatice. Iar „perla coroanei“ este chiar piscina care este înconjurată de ferestre largi ce lasă natura să se desfăşoare în toată splendoarea sa.

 

Există şi aceia care preferă oricând căldura dogoritoare a soarelui, frumuseţii de gheaţă a iernii. Şi, cum mereu undeva în lume este soare în orice moment al anului, opţiunile nu sunt puţine. Mai sunt însă şi acele locuri unde este soare tot timpul, iar un exemplu este Cuba, una dintre cele mai hot destinaţii ale ultimilor ani. Fie că alegi străzile colorate din Havana, cu tot cu veselia aferentă, fie că optezi pentru culmile domoale şi înverzite din Vinales cu aroma lor de tabac sau pentru sutele de plaje

pristine amplasate strategic de jur împrejurul insulei centrale, Cuba este o surpriză nesfârşită. Mai ales la pachet cu un Cuba libre sau cu un Daiquiri, savurat pe ritmuri de salsa cubana.

 

Cu ocazia sărbătorilor, marile oraşe ale lumii se îmbracă în straie colorate şi vesele pentru a celebra fie Crăciunul, fie nou an. Amsterdamul, un oraş cunoscut pentru stilul său relaxat şi pentru arhitectura specifică, găzduieşte din nou Spectacolul Luminilor. Ajuns deja la cea de-a şasea ediţie, acest eveniment transformă oraşul într-un muzeu în aer liber, mai ales că întunericul se lasă peste oraş mai devreme, iar noaptea este lungă. Spre deosebire de tradiţionalele pieţe de Crăciun care au viaţă scurtă, acest festival se întinde de pe 30 noiembrie până pe 21 ianuarie. Circa 900 de artişti internaţionali au trimis propuneri pentru ediţia din acest an a evenimentului, iar 35 de opere au fost selectate pentru a decora centrul oraşului.

 

Pentru aceia care asociază sărbătorile de iarnă cu acasă, cu România, Bucovina poate fi destinaţia ideală, mai ales că în continuare tradiţiile sunt vii, iar colindele se mai aud încă pe uliţele satelor. Frumuseţea naturii îmbrăcate complet în albul de nea face ca o vizită în regiune să readucă în prim-plan sărbătorile de altădată. Şi nu oriunde, ci într-un cadrul relaxat şi cu un design tradiţional, simplu şi de efect. Pensiunea Bio Valeputna este un chalet în sistem self-catering situat în Valea Putnei, judeţul Suceava, la 27 de kilometri de Vatra Dornei, inima acestei regiuni. După o tură de schi în apropiere, urmează o sesiune de relaxare cu vin fiert la gura sobei (şemineului, de fapt).