Style

Din vorbă-n vorbă cu… Ruxandra Antochi, fondatorul brandului de modă Bluzat: despre îngheţată, Salvador Dali şi Bucureşti

13 feb 2018 965 afişări de Cristina Rosca
Din aceeaşi categorie

În DEX (Dicţionarul Explicativ al Limbii Române)  bluzat -ă, bluzaţi, -te apare ca un adjectiv ce face referire la corsajul unei rochii. Înseamnă făcut mai lung şi mai larg şi lăsat să atârne puţin peste cingătoare. Pornind de la definiţia oficială, antreprenoarea Ruxandra Antochi a creat un brand care poartă acelaşi nume. Definiţia brandului este însă puţin diferită. Este vorba de modă urbană, piese cu croi lejer, piese supradimensionate, cu linii asimetreice şi combinaţii atipice.

Ruxandra Antochi este psihoterapeut, dar pasiunea pentru modă şi stil a determinat-o ca în 2013 să îşi încerce norocul în domeniul antreprenoriatului. Rămăsese însărcinată şi a fost nevoită să renunţe la jobul de psiholog deoarece lucra doar cu copii şi nu avea anticorpii pentru bolile copilăriei. „Mi-au plăcut hainele de când eram mică, desenam anumite modele pe care le făcem apoi la o croitoreasă.” Brandul Bluzat a apărut în 2014 şi rapid a obţinut găzduirea, pentru o lună, în spaţiul MOOZA Pop-Up store în urma unui concurs dedicat celor mai creativi antreprenori români, o iniţiativă lansată de Băneasa Shopping City. Astăzi, hainele Bluzat sunt prezente în magazinele Victoria 46 din Bucureşti (de la 1 martie), Victoria Gallery din Constanţa şi Timişoara şi RoLand din cadrul galeriei comerciale a hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală.

 

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este…

în afară de telefon, care este omniprezent, nu port un obiect.. mai degrabă o atitudine: confidence (încredere - n. red.).

 

Cartea pe care o citesc acum este…

„Toţi marketerii spun poveşti. Talentul de a spune poveşti autentice într-o lume sceptică“, de Seth Godin.

 

Pasiunea mea este... 

să dezvolt strategii atât în business, cât şi în viaţa personală, în aşa fel încât să ajung la ceea ce îmi doresc. Îmi place să fac research.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este…

una în care să te simţi bine, să descoperi lucruri noi despre tine, să rezoneze cu nevoile tale din acel moment.

 

O descoperire recentă din Bucureşti este… 

De fapt sunt străzile Preotescu şi Ipoteşti… un adevărat răsfăţ interbelic.

 

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este…

Palatul Dogilor din Veneţia. Ce-i drept, şi Napoleon a spus că are cel mai frumos salon din Europa.

 

Ceasul pe care îl port la mână este... 

De obicei nu port ceas, iar când port este de fapt o brăţară Fitbit.

 

Parfumul meu preferat este…

Kenzo Amour. Este un parfum de care m-am îndrăgostit când eram în liceu şi a rămas întipărit bine în memoria mea olfactivă.

 

Beau întotdeauna cu plăcere…

Ciocolată caldă iarna şi limonadă vara.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este…

Să mă plimb pe străzi. Îmi place să fac asta mai mult decât să vizitez diverse clădiri. Aşa iau pulsul oraşului, simt vibe-ul acestuia, văd oamenii.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este…

Faptul că mi-am luat timpul să urmez şcoala de business. Pentru mine experienţa este valoroasă, nu obiectele. 

 

Cea mai recentă realizare…

Nu cred că pot considera că am vreo realizare mai mare decât cei doi copii. Şi cum cel mic are aproape doi ani, el ar fi cea mai recentă!

 

Bijuteriile mele preferate sunt…

Îmi plac bijuteriile simple, pe care le găsesc expresive sau cu ajutorul cărora pot eu să comunic mai bine o stare, un sentiment. Port puţine bijuterii, în general cercei solitaire şi atât.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este…

Salvador Dali. Mă fascinează operele lui.

 

Sportul pe care îl practic cu plăcere este... 

schiul.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... 

Casa lui Freud din Viena. Am vizitat-o în perioada fa­cul­tăţii, exact când îl studiam pe Freud, şi a avut un impact emoţional puternic.

 

Plăcerea mea vinovată este…

îngheţata. Mănânc îngheţată tot timpul anului, dar vara aş putea mânca doar îngheţată.