După Afaceri

(P) Locuitor în inima oraşului

20 dec 2022 169 afişări
Din aceeaşi categorie

Activ, citadin, dependent de centrul oraşului, însetat de localizarea ultracentrală, antreprenor, cu venituri peste medie. Aşa arată profilul clientului din universul Natrom, o companie de dezvoltare imobiliară care are la activ mai multe proiecte de locuinţe deja finalizate, iar acum lucrează la un altul, iconic în portofoliu.

 

Alongside Unirii Fountains este numele de cod al noii reşedinţe a locatarului premium, care va aduce în inima Bucureştiului nouă comunitate de proprietari. Proiectul este dezvoltat deNatrom, o companie cu capital integral privat românesc, în parteneriat cu un mic grup de investitori privaţi.

„În prezent, dezvoltăm în paralel (cu Alongside Unirii Fountains – n. red.) alte două proiecte: unul de 98 de apartamente în Pipera şi altul de tip boutique cu 19 apartamente în zona Calea Moşilor. Am construit în ultimii ani mai multe imobile“, spun reprezentanţii Natrom.

Alegerea centrului Capitalei pentru un nou proiect rezidenţial a ţinut cont de cumulul a trei factori: localizare, infrastructură şimijloace de transport, pe lângăalţii, precum accesulla instituţii de învăţământ şi alte facilităţi. De altfel, majoritatea proiectelor dezvoltate până acum de Natrom se află în zone centrale şi ultracentrale. În proiectul Alongside Unirii Fountains, învestiţia bugetată iniţial a fost depăşită prin creşterile de preţuri din construcţii din ultimul an, astfel că, în prezent, estimările arată că totalul va ajunge la circa 5,5 milioane de euro, excluzând costul terenului.

„Imobilul are 65 de apartamente, iar arhitectura este unică în zona ultracentrală, deoarece avem o volumetrie compusă din două unităţi, cu grădini private la primul nivel şi terase private suspendate peste etajul al doilea al primei clădiri. Toate proiectele realizate de noi au în centru confortul şi plăcerea de a veni acasă.“, declară reprezentantul Natrom, Nistor Bocăneală

Atunci când are loc compartimentarea spaţiului, dezvoltatorul este atent ca locatarul să se simtă confortabil şi să aibă totul la îndemână, la fel de importantă fiind calitatea materialelor folosite. Apartamentele vin cu suprafeţe care pornesc de la 47 de metri pătraţi şi ajung la 98 de metri pătraţi, au terase care ajung şi la 140 de metri pătraţi, grădini private cu gazon şi sistem automatizat de întreţinere. Preţurile apartamentelor din Alongside Unirii Fountains încep de la 140.000 de euro şi urcă până la 545.000 de euro, la care se adaugă preţul de 30.000 de euro al locului de parcare.

Construcţia proiectului a fost gata la sfârşitul lui octombrie 2022, iar în prima parte a lunii decembrie are loc finalizarea spaţiilor exterioare. Predarea apartamentelor pentru primii proprietari va avea loc în martie 2023

„Este un imobil format din două structuri de beton, dar care, împreună, formeaza o volumetrie unică în zona ultracentrala a Capitalei. Un element special este

fântâna arteziană din curtea imobilului, un element decorativ unic în peisajul urban din zona. De altfel, numele proiectului nostru a fost inspirat de două elemente: amplasarea imobilului la nici 300 de metri de fântânile de pe Bulevardul Unirii şi fântâna arteziană proprie din curte“, adaugă dezvoltatorii.

Accesul în imobil este securizat 100% prin porţi şi uşi automatizate, supraveghere video perimetrală, spaţii verzi cu sisteme automatizate de întreţinere, sistem de degivrare pe terase şi căile de acces, comunicare prin videointerfon cu vizitatorii. Sunt prevăzute sisteme de prevenire şi stingere a incendiilor, sisteme de backup în caz de avarii şi există cai de acces auto largi, cu

două benzi de circulaţie în subsol. Delimitările perimetrale ale proprietăţii şi între proprietăţi sunt realizate cu gard din beton sau cărămidă pentru securitate şi întimitate.

„Toate apartamentele sunt conectate individual la utilităţi, centralele termice de apartament sunt de ultima generaţie, cu acces la internet prin aplicaţia de mobil disponibila în toate sistemele de operare, încălzire în pardoseală controlată digital. În ceea ce priveşte materialele folosite la finisaje, plăcile ceramice, parchetul, uşile, obiectele şi accesoriile sanitare şi electrice sunt de la producători de top, importate din Italia şi Germania. Spaţiile vitrate foarte mari sunt închise cu ferestre termoizolante cu sticlă tripan, special proiectate pentru a asigura un grad de confort termic şi fonic în toate anotimpurile.“

Mai mult, clădirea este gândită şi în spiritul sustenabilităţii şi al economisirii, având un grad ridicat de eficientă energetică, plecând de la faţada ventilată şi spaţiile comune luminoase şi mergând până la iluminatul cu lămpi LED şi sistemul automatizat de funcţionare a acestuia.

Proiectul este cu atât mai valoros cu cât, din punct de vedere imobiliar, centrul Bucureştiului nu mai este foarte ofertant în loturi de teren potrivite dezvoltărilor rezi- dentiale medii sau mari. În plus, din punct de vedere tehnic, incertitudinea la nivel administrativ şi îngreunarea procesului pentru obţinerea de noi autorizaţii face ca, în viitorul apropiat, să fie din ce în ce mai puţine dezvoltări noi. Peste toate acestea, scumpirea accelerată a utilităţilor şi dificultatea în aprovizionarea cu materii prime duc la menţinerea unui cost de construire ridicat.

„Urmărim în continuare evoluţia tehnico-administrativă a oraşului, dezvoltarea urbană şi edilitară a acestuia şi suntem încrezători că vom putea construi şi în viitor imobile care să ne reprezinte valorile şi să răspundă exigenţelor cumpărătorilor“, spune Nistor Bocaneala, reprezentantul Natrom.

Compania se află în curs de finalizare a documentaţiei pentru un nou proiect, de 300 de apartamente, în zona de nord a Bucureştiului, şi lucrează de asemenea la alte două-trei proiecte medii şi de tip boutique în zona centrală.

„Nevoia de a achiziţiona o locuinţă va exista indiferent de vremuri. Mai sunt şi alte motive de optimism, cum ar fi protejarea banilor lichizi, deoarece se ştie că, impotriva inflaţiei, investiţia în active imobiliare este o mişcare bună. Un alt motiv de optimism este acela că, în această perioada, cumpărătorii, fiind mai selectivi, au de unde alege, iar aici avem un atu, deoarece produsul nostru este unul deosebit.“

Nu în ultimul rând, completează oficialii Natrom, dezvoltarea din ce în ce mai accelerata a pieţei turismului de business sau tip city break este un imbold în plus pentru sectorul rezidenţial, Bucureştiul fiind un oraş atractiv pentru turişti. Faptul că proiectul Alongside Unirii Fountains se află la doar 300 de metri distanţă de Palatul Parlamentului nu poate să fie decât un avantaj.

 

Nistor Bocăneală, broker ownerul companiei imobiliare 195.ro care se ocupă în exclusivitate de vânzarea acestui ansamblu rezidenţial, activează în imobiliare din 1995, lucrând în sistemul de reprezentare exclusivă a proprietarului din 2010.
Prin sistemul de lucru în reprezentare exclusivă, clienţii beneficiază de confort şi siguranţă şi nu experimentează stresul şi necunoscutele tranzacţiei imobiliare. Bazează-te pe experienţă ! 195Ro imobiliare din 1995!