Gastronomie

La masa cu Philippe Starck

04 feb 2013 468 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Când se întoarce în Franţa din nenumăratele sale călătorii prin lume, Philippe Starck merge cu plăcere de fiecare dată în Marche aux Puce, celebra piaţă de antichităţI a Parisului, scrie WSJ online. Este un obicei păstrat de designer încă de mic, din anii ‘50, când  tatăl său, designer de avioane îl lua cu el să exploreze  tarabele pline de curiozităţi. Încă de atunci lumea pieţei I s-a părut fascinantă şi şi-a dorit cumva să facă parte din ea, să stea la masă cu toţI cei care vindeau obiecte şI care în jurul prânzului scoteau paharele de şampanie şi vin şi luau masa râzând şI povestind. Recent visul său a devenit realitate prin Ma Cocotte, un nou restaurant deschis chiar în inima  Marche aux Puce, pe care designerul  l-a amenajat complet, după “regulile” pieţei de antichităţI. Restaurantul care a devenit recent unul dintre cele mai în vogă din Paris e deţinut de Philippe şi Fabienne Amzalak care au investit în afacere 5.5 milioane de euro. Ma Cocotte are 250 de locuri şI arată din afară ca o cantină iar înăuntru a fost amenajat aproape în întregime cu obiecte pe care Starck  le-a cumpărat în ultimii doi ani din piaţa de antichităţI, atmosfera păstrând astfel ceva din simplitatea meselor luate de negustorii din piaţă.

“De-a lungul anilor am observat atmosfera de la mesele oamenilor, unde nu există nici un décor elaborat ci doar căldură umană şi conversaţii inteligente. Am decis să recreez această atmosferă în Ma Cocotte”, a spus designerul.

Meniul conţine în mare parte mâncare organică realizată de bucătarul şef Yannick Papin iar preţurile încep de la 19 euro pentru un aperitiv. 

Cititi mai multe aici

Citeşte şi: