Gastronomie

Renumitul brand Rémy Martin lansează o ediţie limitată cu ocazia aniversării a 300 de ani

08 mai 2024 180 afişări
Din aceeaşi categorie

Casa Rémy Martin, producătorul renumitului brand de coniac, sărbătoreşte în acest an 300 de ani de la crearea primei sticle de coniac, eveniment pe care îl marchează şi prin lansarea unei ediţii speciale dedicate acestui moment important din istoria companiei. Această selecţie aniversară este disponibilă şi în România începând cu luna martie 2024, într-o ediţie extrem de limitată.

 

Această lansare specială a fost creată de Cellar Master-ul Baptiste Loiseau din „Réserve Perpétuelle“ Rémy Martin, o colecţie preţioasă de eaux-de-vie excepţionale, obţinute exclusiv din terroir-ul Grande Champagne, o colecţie salvată şi transmisă de generaţii de maeştri pivniceri.

Pentru ediţia aniversară a 300 de ani, Baptiste Loiseau s-a inspirat din ediţia anterioră, cea dedicată aniversării a 290 de ani – la rândul său îmbogăţită cu eaux-de-vie-uri din selecţia celei de-a 275-a aniversări – îmbogăţind acest cupaj cu propria sa selecţie de eaux-de-vie armonioase şi elegante din Grande Champagne.

„Rezerva perpetuă este atât un proces, cât şi o moştenire. Atunci când este creat un amestec nou, o parte este rezervată pentru viitorii maeştri pivniceri. La rândul lor, ei o vor folosi pentru următoarea Ediţie Aniversară. Pentru a crea Cupajul Aniversar dedicat celor 300 de ani, am îmbogăţit acest amestec cu comorile pivniţelor noastre obţinute din terroir-ul specific din Grande Champagne, moştenire pe care o las generaţiei următoare. Prin rezervarea unor eaux-de-vie din acest preţios cupaj dedicat celei de-a 300-a aniversări, povestea va continua pentru generaţiile viitoare“, a spus Baptiste Loiseau, Cellar Master al Casei Rémy Martin.

Situată în centrul regiunii Cognac, zona Grande Champagne este recunoscută pentru calitatea aromatică excepţională şi potenţialul de maturare ale eaux-de-vie-urilor obţinute aici.

Practic, Baptiste Loiseau a creat o licoare cu arome de portocale confiate, fructul pasiunii, lemn de santal, piele, mix de mirodenii, iarbă proaspătă, cu o notă subtilă de arome florale, iar pe papilele gustative rămâne o explozie fină de de fructe proaspete.

Astfel, licoarea se recomandă a fi degustată alături de cei dragi într-un cadru intim şi elegant, în oraş sau acasă.

„Turnaţi câţiva centilitri într-un pahar de degustare, închideţi ochii pentru o clipă şi inspiraţi aromele înainte de a degusta pentru a descoperi straturi de arome, de timp şi istorie, într-un un buchet strălucitor de arome note aromate care devin treptat tot mai radiante“, este îndemnul Casei Rémy Martin.

Marie-Amélie de Leusse, preşedinta grupului Rémy Cointreau, care deţine astăzi celebrul brand de coniac, a amintit faptul că, timp de 300 de ani, Casa Rémy Martin şi-a împărtăşit cunoştinţele şi expertiza de la o generaţie la alta şi are misiunea de a duce mai departe povestea către generaţiile viitoare.

„Astăzi, acest lucru se extinde dincolo de moştenirea familiei, lucrăm ca o echipă cu toţi cei implicaţi în Rémy Martin pentru a atinge împreună excelenţa într-un mod sustenabil. Am moştenit cu toţii responsabilitatea de a proteja solurile pentru generaţiile viitoare. Prin colaborarea cu viticultorii din Grande şi Petite Champagne, prin îndrumarea noilor talente din întreaga lume, ne străduim să perpetuăm această moştenire de familie pentru încă 300 de ani“, a spus ea.

Mai mult de atât, odată cu lansarea noii ediţii limitate, Rémy Martin a creat şi un decantor de sticlă îmbogăţit cu linii în relief, simbolizând mişcarea înainte a suliţei centaurului Rémy Martin, emblema iconică a Casei încă din 1870. Design-ul sticlei este inspirat de forma ediţiei limitate dedicate celei de-a 250 aniversări. Astăzi, decantorul este prezentat într-o cutie de lemn personalizată ce conţine o notă specială de la Cellar Master şi un cod QR unic pentru accesarea unor conţinuturi digitale exclusive pe site-ul  www.RemyMartin.com. Casa Rémy Martin va lansa practic doar 6.724 de astfel de decantoare numerotate individual, care vor fi disponibile în locaţii selectate, dar şi pe site-ul propriu.

În plus, pentru ca experienţa să fie completă, în această primăvară Casa Istorică a Rémy Martin aflată în centrul oraşului Cognac, îşi va redeschide porţile după mai mulţi ani de renovări.

 De asemenea, compania va organiza şi o serie de evenimente care să marcheze acest punct important din istorie.

În câteva aeroporturi, prin intermediul Expoziţiei Rémy Martin Dream Forward, Casa vrea să îi poarte pe iubitorii de coniac într-o călătorie spectaculoasă.

 Tehnologia imersivă VR va transporta vizitatorii în podgoriile Grande Champagne şi Petite Champagne pentru a explora terroir-ul Rémy Martin, sau spre cerul înstelat pentru a visa la viitor, însoţiţi de displayuri interactive, degustări, servicii de personalizare şi ediţii limitate unice. În acelaşi timp, Turneul Aniversar al Centaurului se va desfăşura în unele dintre cele mai exclusiviste cluburi de noapte din lume.

„Sărbătorirea a 300 de ani de istorie este un moment important pentru Rémy Martin. Invitând consumatorii noştri să descopere meşteşugul şi povestea noastră şi colaborând cu cele mai promiţătoare talente creative, construim împreună coniace excepţionale pentru următoarele generaţii“, a punctat Jean-Philippe Hecquet, CEO al Casei Rémy Martin, care produce Cognac Fine Champagne, inclusiv variantele Rémy Martin® XO, Rémy Martin® 1738 Accord Royal şi Rémy Martin® VSOP.