Gadget

Acolo, atunci când contează

03 iun 2021 304 afişări
Din aceeaşi categorie

Tehnologia ne însoţeşte zi de zi, la fiecare pas, şi atunci când ne uităm la un film, şi când ieşim cu prietenii în oraş, dar şi când facem sport. Ne e alături la nevoie, ca să ne conecteze cu cei dragi, ca să ne permită să ştim mereu ce se întâmplă în jurul nostru sau ca să ne ajute atunci când trebuie. Şi ce exemplu mai bun de „trebuinţă“ decât atunci când vine vorba de sănătate, cea care ultimul an ne-a demonstrat încă o dată - de parcă mai era nevoie - că e cea mai importantă dintre toate. În acest context, Fitbit, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile, a lansat Luxe şi Sense, două dispozitive aflate la intersecţia dintre sănătate şi tehnologie.

Cele două domenii au fost mulţi ani paralele, cel puţin în aparenţă, însă în ultimii ani există o apropiere şi o sinergie vizibilă, fie că e vorba de consultaţii medicale virtuale, fie despre device-uri ce permit monitorizarea condiţiei fizice şi a stării de sănătate.

Fitbit Sense, spre exemplu, este cel mai avansat smartwatch cu focus pe sănătate, primul device din lume cu senzor EDA pentru managementul stresului. Ceasul foloseşte tehnologii avansate de monitorizare a ritmului cardiac, are senzor de măsurare a temperaturii pielii (disponibil în anumite pieţe), plus aplicaţie EKG. Electrocardiograma (EKG sau ECG) analizează variaţiile ritmului cardiac pentru a detecta fibrilaţia atrială (FibA). Astfel, pot fi prevenite complicaţiile grave precum accidentul vascular cerebral.

Sense, ce are o autonomie a bateriei de peste şase zile, oferă la rândul său utilizatorilor posibilitatea de a testa gratuit timp de şase luni opţiunea Fitbit Premium şi de a îşi monitoriza în detaliu indicatori ai stării de sănătate precum variaţia ritmului cardiac (HRV) şi respiraţia (număr de respiraţii medii per minut).

Membrii serviciului Premium îşi pot alege din peste 100 de tipuri de exerciţii de meditaţie propuse de branduri precum Aaptiv, Aura, Breethe, Ten Percent Happier, pot asculta sunete relaxante şi, la final, pot înţelege cum toate aceste practici se corelează pentru o stare generală mai bună.

Stresul este o problemă globală. Unul din doi oameni se simt îngrijoraţi şi stresaţi, iar efectele fizice şi psihologice nu întârzie să apară. Efectele stresului asupra stării de sănătate fizice sunt diverse, de la risc de creştere a tensiunii arteriale, până la boli de inimă, obezitate, diabet şi tulburări mentale cum ar fi anxietatea sau depresia.

„Pe parcursul ultimului an am fost puşi în situaţia de a ne gândi diferit la ce înseamnă cu adevărat starea de sănătate şi de bine a organismului. Am început să monitorizăm posibilele simptome ale COVID-19 şi să vedem ce înseamnă stresul şi anxietatea în lumea de astăzi. Chiar dacă putem spune că vedem schimbări în bine, tot trebuie menţionat că nu a fost niciodată mai important decât acum să ne gestionăm în mod holistic sănătatea“, a declarat James Park, VP, GM şi co-fondator Fitbit.

Portofoliul Fitbit, companie care ajută oamenii să ducă vieţi mai sănătoase şi active prin accesul la informaţii, inspiraţie şi sfaturi practice pentru a-şi atinge obiectivele, este mult mai extins, cuprinzând smartwatch-uri, dispozitive de monitorizare şi un cântar inteligent. Este vorba de produse creionate cu atenţie la detalii, device-uri unde tehnologia de ultimă generaţie şi designul atemporal se îmbrăţişează armonios.

Smartwatch-ul Fitbit Sense, spre exemplu, combină elemente de sticlă şi metal, fiind rezistent la apă până la 50 m. Dispozitivul este disponibil în două variante de culoare carbon/graphite stainless steel şi lunar white/soft gold stainless steel şi poate fi asortat cu o serie variată de accesorii.

La rândul său, Fitbit Luxe, spre exemplu, este un tracker elegant şi inovator, gândit pentru a deveni un partener de cursă lungă pentru cei care îşi doresc să fie în formă şi într-o formă fizică de invidiat.

Dincolo de aspectele practice sau de caracteristicile tehnice, Luxe are un design simplu, dar de efect. Este elegant, fără butoane, discret şi compact, este uşor de purtat şi de asortat şi, nu în ultimul rând, este intuitiv şi facil de folosit datorită ecranului tactil color.

Astfel, în această luptă cu inamicul invizibil, stresul, tehnologia poate fi un aliat de nădejde, smartwatch-ul Sense şi tracker-ul Luxe fiind dovada vie. Şi totul fără a pierde din vedere elemente cruciale cum ar fi designul adaptat timpului prezent şi unei lumi aflate în perpetuă mişcare.