Energie

(P) Kinstellar a oferit consultanţă pentru una dintre cele mai mari tranzacţii din domeniul energiei regenerabile din România: vânzarea clusterului de fotovoltaice Helios 1 către OMV Petrom

06 iul 2023 612 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Echipa Kinstellar din România a oferit consultanţă dezvoltatorului danez Jantzen Renewables ApS în cadrul tranzacţiei cu OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din Europa de Sud-Est, pentru achiziţionarea grupului de proiecte fotovoltaice Helios 1. Cu o putere instalată estimată la aproximativ 710 MW, clusterul va fi unul dintre cele mai importante proiecte fotovoltaice din Europa de Sud-Est, putând alimenta anual aproximativ 280.000 de gospodării româneşti.

Kinstellar a oferit consultanţă cu privire la toate aspectele legate de tranzacţie, inclusiv due-diligence şi negocierile cu OMV Petrom.

Echipa a fost condusă de Iustinian Captariu, co-manager al diviziei de energie la nivelul întregii firme, şi de Victor Constantinescu, managing partner al biroului din Bucureşti şi co-manager al practicii de imobiliare la nivelul întregii firme.

Iustinian Captariu, Partener, Energie, Concurenţă şi Reglementare: "Suntem foarte mândri că am putut asista Jantzen Renewables ApS în tranzacţia cu OMV Petrom. Acest proiect a necesitat un efort combinat al echipei din mai multe domenii de practică şi vine într-un moment în care investiţiile în energie regenerabilă au fost la mare căutare pe multe dintre pieţele pe care suntem activi. Numai în ultimii ani, în Bucureşti, Kinstellar a oferit consultanţă pentru proiecte de energie regenerabilă cu o rezervă de peste 4.000 MW, pe fondul noului val de investiţii în generarea de energie verde determinat de tranziţia energetică". 

Răzvan Popa, Partener & Manager Tranzacţii, Jantzen Renewables ApS: "Suntem încântaţi că am semnat această tranzacţie importantă, care combină unul dintre cele mai importante proiecte regenerabile din România cu cea mai mare companie energetică din Europa de Sud-Est. Mulţumesc mult foştilor mei colegi de la Kinstellar pentru munca stelară - am apreciat cunoştinţele lor despre industrie."

Din echipa Kinstellar au făcut parte avocaţii Cătălin Dinu (Managing Associate) şi Mădălina Perţe, precum şi Narcisa Mureşan, Ecaterina Tănase, Miruna Dumitru, Cosmin Vasilescu, Ioana Criste, Dana Sârbu, Ioana Popescu, Oana Grigore şi Mihai Stan.