Business Internaţional

Găsiţi soldatul din imaginile următoare. Armata SUA testeaza cateva super-uniforme de camuflaj. Galerie FOTO

03 mar 2012 31468 afişări de Radu Racu

Armata americană se gândeşte la o garderobă nouă: cinci modele de camuflaj au fost selectate pentru noua etapă a procesului de testare a uniformelor militare americane, relatează Business Insider.

Designerii trebuie să demonstreze că modelele lor concepute pentru teren deşertic, forestier sau de tranziţie intrunesc cerinţele militarilor în perioada de testare, care se va desfăşura în următoarele nouă luni. Există şi un nou tip de uniformă specială care ar trebui să se adapteze la toate tipurile de teren însă reprezentanţii armatei nu au furnizat detalii.

Pe acelaşi subiect:

"Monstruozitatea" care a băgat spaima în americani după ce a fost depistată "zburând" deasupra apei cu peste 500 km/oră

Cele mai scumpe arme din lume în 2012. GALERIE FOTO

Această fregată de 700 mil. dolari ar putea fi mândria marinei americane dacă nu s-ar strica atât de des. Galerie FOTO

Companiile care concurează pentru a-i îmbrăca pe militarii americani includ Kryptek, o companie mică fondată de doi veterani ai războiului din Irak, precum şi grupuri mai mari ca ADS, Brookwood Companies, Crye Precision, dar şi o echipă guvernamentală de la Army Natick Soldier Systems Center. Cele cinci companii vor furniza câte 150 de uniforme pentru testare în următoarele nouă luni.

Vânzările de arme şi servicii militare ale celor 100 cei mai mari fabricanţi mondiali din lume, cu excepţia Chinei, au crescut cu 1 la sută în 2010, ajungând la 411,1 miliarde de dolari (310 miliarde de euro), potrivit unui studiu Sipri publicat luni, relatează AFP.

Institutul internaţional de cercetare pentru pace din Stockholm (Sipri) arată că "vânzările de arme şi servicii militare şi-au menţinut tendinţa de creştere în 2010, cu o creştere mai lentă decât în 2009, respectiv de 1 la sută".

În 2009, vânzările au progresat cu 7 la sută şi au atins 406 miliarde de dolari.