Auto

Ce prime de Paşti vor primi angajaţii Ford România

09 apr 2013 1783 afişări de Georgiana Stanescu

Potrivit liderului de sindicat de la Ford, Ovidu Cioroianu, prima de Paşte de anul acesta este cu cinci la sută mai mare decât cea de anul trecut.

"Contractul colectiv de muncă prevede ca anual prima de Paşte să se indexeze cu cinci la sută. Astfel, prima de anul acesta este de 935 de lei, înmulţit cu 1,05 Asta însemnă aproximativ 981 de lei brut", a declarat Ovidiu Cioroianu.

Calculat la cei aproximativ 3.750 de angajaţi ai companiei, fondul total brut al primelor de Paşte se ridică la circa 3,67 milioane de lei.

Ford produce zilnic în jur de 365 de maşini B-Max şi aproximativ 450 de motoare.

Noul Ford B-max este în prezent singurul autoturism din România care sună singur la 112. B-max este dotat cu SYNC, un sistem de conectivitate şi de informare care permite iniţierea unui apel direct către 112, în momentul în care se declanşează airbag-urile sau maşina nu mai alimentată cu combustibil.

Astfel, apelul este iniţiat prin intermediul telefonului şoferului, conectat la sistemul din maşină prin Bluetooth, care transmite şi coordonatele GPS ale vehiculului.

Oficialii Ford spun că sistemul SYNC şi siguranţa pe care o oferă B-max sunt punctele forte ale maşinii.

Maşina a obţinut cinci stele la testul de siguranţă efectuat de Euro NCAP.

La fabrica din Craiova se produce în prezent şi motorul de 1 litru ECOBOOST, disponibil în două variante de 100 şi 120 de cai putere.

Angajaţii uzinei Ford din Craiova lucrează în prezent, în două ture, iar salariul mediu brut se ridică la aproximativ 2.700 de lei.

Citeşte şi: