Style

Din vorbă-n vorbă cu Mădălina Andronic, ilustrator. Despre călătorii, dans şi bărci recondiţionate. Totul condimentat cu un strop de artă

13 nov 2018 317 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Are 30 de ani şi este ilustrator. A studiat în Bucureşti şi la Londra, iar acum pictează pentru clienţi şi proiecte din toată lumea. Nume mari precum Bitdefender, Nivea sau Netflix şi-au găsit loc în portofoliul ei de clienţi. A publicat nouă cărţi în România, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Are o linie de veselă şi accesorii din porţelan şi un shop online cu ilustraţii. Are şi o linie de tricouri şi bluze pe care îşi transpune imaginaţia. Aceeaşi Mădălina Andronic are şi un motan Albastru de Rusia pe nume Vasile, iar în prezent face doar ce îi place din atelierul propriu din Puglia, o regiune din sudul Italiei. „Pentru că viaţa e mai frumoasă când te trezeşti şi vezi un palazzo roz pe geam“, spune ea.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă... Port mereu la încheietura stângă un bănuţ din porţelan cu o inimă albastră, pe un şnur simplu de piele. Este una dintre brăţările cele mai simple făcute de mine, dar care are o drăgălăşenie aparte. Iar pe mâna dreaptă port mereu un inel extrem de subţire, realizat de Anca Lupu, fiind un cadou primit de la soţul meu în primele luni de când ne-am cunoscut. Avea iniţial un nod roşu pe el şi a rămas ca inside-joke că e de deochi.

Cartea pe care o citesc acum este... Seria de romane poliţiste a lui Robert Galbraith, a.k.a J.K.Rowling.

Pasiunea mea este... Formată din mai multe pasiuni (nu neapărat mai mici): dansatul, gătitul şi călătoritul. Munca mea în sine este o pasiune, aşadar mi-e greu să mai fac loc şi altor pasiuni în rol principal pe lângă ea. Dar mă bucur de lucrurile fireşti şi normale din viaţa mea, în fiecare zi.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Am două. Pentru o vară calmă aş menţiona Insula Procida (Italia, lânga Capri), colorată, mică, fără pretenţii şi fără mulţi turişti. Pentru un ocean superb în luna noiembrie aş merge pe Porto-Miramar-Espinho (Por­tu­galia).

O descoperire recentă din Bucureşti este... Nu este recentă, dar mă bucur că am descoperit Ma Bistro şi ai săi oameni.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Museu Nacional do Azulejo din Lisabona, care acoperă 5 secole de artă a plăcilor ceramice portugheze.

Ceasul pe care îl port la mână este... După 20 de ani de purtat ceas la mână non-stop, am renunţat să mai port. Am crescut cu rigoare, ordine şi program, pe care încă le apreciez nespus, dar am simţit că e cazul să îmi dau 5-10 minute de întârziere.

Parfumul meu preferat este... Nu este neapărat parfumul preferat, pentru că sunt foarte schimbătoare şi nehotărâtă la parfumuri. Mi-ar trebui un dulap numai cu parfumuri ca să mă mulţumească în fiecare zi, în funcţie de starea pe care o am. Dar când spun parfum, îmi aduc aminte de o sticluţă de ceramică din copilărie care îmi plăcea teribil. Era o sticluţă în care mama mea avea Anais Anais de la Cacharel. Este un miros care mă face să zâmbesc.

Beau întotdeauna cu plăcere... O mimosa la Il Capitano, în Positano. Absolut de fiecare dată lângă Pizza Marinara. E un mic-dejun bun. :)

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să mă plimb în tihnă şi fără vreo ţintă. Mă va duce el (oraşul - n. red.) acolo unde trebuie.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... probabil barca pe care eu şi soţul meu am cumpărat-o după ce am fost în luna de miere. Stăteam la o terasă pe malul mării şi la prânz veneau italienii cu bărcile, acostau la mal şi săreau din barcă direct la masă. Ni s-a părut un gest firesc şi acum avem o barcă Cranchi vintage, pe care am recondiţionat-o şi care aşteaptă vreme bună.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Egon Schiele.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... dans şi pilates.

Restaurantul meu preferat este... Il Pirata, din Praiano, Coasta Amalfi. Spaghetti Zio Rino cu pesmet, usturoi şi anşoa motivează puternic această alegere. Faptul că este jos, lângă apă, cu vedere la plajă, bărci şi şezlonguri pe pietre, este un alt motiv.

 Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Masseria Potenti (Puglia, Italia). Este un vis desăvârşit, o fermă veche specifică sudului Italiei, transformată într-un domeniu complet şi complex pentru turiştii din Puglia, într-un peisaj cinematografic cu sol roşu, măslini seculari, agave uriaşe şi cactuşi bogaţi. Este o afacere de familie, un loc numai bun atât pentru relaxare, cât şi pentru petreceri sau nunţi.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... hummus şi măsline.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile şi salopetele de la Chemistry, un brand românesc, simplu, dar chic, cu cele mai feminine croieli, lucrate impecabil din materiale naturale.