Style

O absolventă de Fizică, ce şi-a dezvoltat în România o afacere în domeniul farmaceutic, s-a mutat la Londra pentru a lansa un business în domeniul suplimentelor alimentare naturale. Care e povestea miravvi?

12 sep 2022 553 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Mirela Pavel a absolvit Facultatea de fizică, a fost o vreme profesor, apoi a trecut în mediul privat unde a lucrat, printre altele, ca analist financiar. Următorul pas a fost făcut în direcţia antreprenoriatului, ea dezvoltându-şi un business în domeniul farmaceutic din România. S-a mutat ulterior cu familia în Londra, iar acum lansează un nou proiect propriu, miravvi - un brand de suplimente alimentare şi o platformă de vânzare, dar şi de conţinut, menită să aducă în prim-plan importanţa stării de bine şi a sănătăţii.

„În acest business, am pornit de la ideea de a promova produsele naturale, din plante, organice, atât suplimente alimentare care ne ajută să revigorăm organismul, cât şi produse cosmetice cu ajutorul cărora ne păstrăm pielea tânără“, spune Mirela Pavel, fondatoarea miravvi.

Ea adaugă că la baza acestui business se află un concept simplu, dar evocator – Beauty and Glow Inside-Out, în traducere, frumuseţe şi strălucire, atât la interior, cât şi la exterior.

Sub brandul miravvi, antreprenoarea a lansat o serie de produse proprii, disponibile spre vânzare pe platforma de e-commerce cu acelaşi nume. Aceasta din urmă încorporează şi o platformă de conţinut.

„Platforma editorială cuprinde articole ce reprezintă vocea brandului. Vrem să transmitem către consumatori şi comunitate ideea de abordare holistică a sănătăţii.“

Mirela Pavel crede că un stil de viaţă ce vizează perfecţionarea continuă, căutarea de noi provocări şi dezvoltarea permanentă conduce către o stare de bine generală.

În ceea ce priveşte produsele miravvi, acestea sunt naturale, realizate integral din plante, certificate ca fiind organice de către Soil Association Certification şi aprobate totodată de Vegetarian Society-Vegan. Ele nu conţin culori şi arome artificiale, sunt fără alergeni şi sunt realizate în Marea Britanie, unde antreprenoarea locuieşte împreună cu familia.

„Miravvi este membru Made in Britain, iar produsele noastre sunt la standarde de producţie GMP şi BRC Food Certificated.“

În portofoliul actual al brandului există o serie de suplimente alimentare care ajută pielea să strălucească (Ultimate Skin Glow Complex, pe bază de alge, camu camu şi vitamina C din acerola), care oferă un boost de energie (Ultimate Energy Boost Complex, cu ginseng, rădăcină de ghimbir, acerola şi iod din alge) sau duc la reducerea stresului şi anxietăţii (Ultimate KSM-66 Ashwagandha Complex) ori la o mai bună putere de concentrare (Ultimate Mind Focus Complex).

„Îmi doresc să construiesc o comunitate care să încurajeze femeile moderne să adore fiecare parte a lor. Şi vreau ca brandul miravvi să le ofere instrumentele pentru a trăi cea mai bună viaţă pe care o pot avea.“

Fondatoarea miravvi spune că a conceput şi dezvoltat brandul, care este înregistrat atât în Marea Britanie, cât şi la nivel european, pentru a promova un stil de viaţă echilibrat, lucru posibil printr-o nutriţie înţeleaptă, prin abordarea sănătăţii la nivel holistic şi prin căutarea perpetuă a stării de bine depline.

„Abordarea holistică a sănătăţii şi a vieţii vizează nu doar calitatea alimentaţiei, ci este un concept general, ce presupune îngrijirea întregului, format din corp, minte şi suflet.“

Astfel, starea de bine generală a organismului ţine şi de sănătatea mintală, nu doar de cea fizică. Doar astfel poate exista un echilibru între cele trei elemente - minte, corp şi suflet.

Pentru că acest proces de găsire a echilibrului este unul perpetuu, Mirela Pavel a ales drept simbol şi logo al brandului miravvi infinitul, întrerupt de un punct.

„E o combinaţie între simbolul infinitului - ca referire la procesul nostru continuu de rafinament în viaţă - şi un extract din floare de nufăr, ca simbol al purităţii, plăcerii, speranţei, bunăstării. De altfel, este şi simbolul faptului că miravvi este rezultatul îmbinării ştiinţei înalte şi naturii în forma sa cea mai pură.“

Antreprenoarea nu este străină de ştiinţă, ea fiind absolventă a Facultăţii de fizică. De altfel, şi-a şi început cariera ca profesor de fizică şi matematică.

„Am urmat apoi o serie de calificări, licenţe şi traininguri pentru joburi precum cel de financial analyst & contract management.“ A lucrat pentru firme româneşti şi internaţionale, experienţă care a ajutat-o apoi să îşi dezvolte propriul business în domeniul farmaceutic din România.

Mirela Pavel figurează ca fiind singurul acţionar al companiei Vetcare Plus, specializată în distribuţia de produse farmaceutice veterinare, cu afaceri de 2,7 milioane de lei anul trecut, conform platformei de analiză a companiilor confidas.ro.

„Ca femeie antreprenor, ca soţie şi mamă a doi băieţi, caut mereu să găsesc cheia împuternicirii pentru a mă îmbunătăţi. Vreau să trăiesc şi să lucrez la potenţialul meu maxim şi să depăşesc provocările.“

O provocare a fost mutarea întregii familii la Londra, un loc pentru dezvoltare personală, dar şi profesională, totodată un oraş unde copiii familiei Pavel îşi pot continua parcursul educaţional.

„Plecând de la o experienţă de business de aproape 10 ani în România, aveam nevoie, pentru stimularea intelectuală şi dezvoltarea personală, de un oraş precum Londra, inima financiară a lumii, un oraş cosmopolit şi morocănos, ceţos şi cochet, vintage şi futurist în acelasi timp.“

Ea descrie Londra drept cel mai important centru politic şi financiar al Europei, cu cea mai mare bursă de pe continent, cu instituţii şi corporaţii de importanţă internaţională. Un oraş extrem de competitiv, dar care poate oferi multe avanataje unui brand la început de drum precum miravvi.

„Londra este o forţă economică ce atrage intelectualitatea şi concurenţa, este o provocare continuă, incitantă, cu descărcare mare de adrenalină. Simţi că trăieşti în acest oraş, te poate dezvolta şi merită efortul de a-l înţelege şi accepta.“

Capitala Marii Britanii este cunoscută pentru diversitatea sa, iar atracţiile de business sunt evidente, dar te poţi confrunta şi cu legi complicate, alte categorii de impozitare, alte birocraţii şi implicaţiile Brexit-ului, adaugă Mirela Pavel.

„Este un oraş ce are multe de oferit, inclusiv experienţe unice în viaţă“, conchide ea.