Style

Ce cărţi, site-uri sau artişti recomandă Ioana Ciocan, fondatoarea Art Safari, în vremuri de stat acasă: Restaurantul meu preferat este acasă, când este linişte şi miroase a omletă cu ciuperci

30 mar 2020 418 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Ioana Ciocan este forţa din spatele proiectului Art Safari, idee transformată în cel mai mare eveniment dedicat artei din România, care anul acesta ajunge la cea de-a şaptea ediţie. Dintre toate meritele, poate cel mai mare al Art Safari este că a scos arta din muzee, a adus-o în stradă, în locuri neobişnuite, iar cu ea au reuşit să inter-acţioneze toate categoriile de public. Iar abordarea aceasta neconformistă de care avea nevoie piaţa de artă din România se vede bine şi în alegerile personale ale Ioanei Ciocan.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este… 

Dacă la acest capitol intră telefonul, atunci acest obiect ar fi telefonul! Cu toate acestea, îmi place să mă bucur de o vacanţă liniştită, deconectată şi fără semnal :-).

Cartea pe care o citesc acum este…

„Proiect 1990: program de artă în spaţiul public 2010-2014“, editura Vellant. Da, ştiu, e bizar că citesc propria mea carte, dar este un exerciţiu foarte interesant despre cum aş scrie-o acum. Atât pot spune: 50% diferit!

Pasiunile mele sunt… 

arta, educaţia, sci-fi-ul, geografia şi călătoriile.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

oraşul de unde sunteţi! Cred că suntem prea procupaţi de a pleca în loc să descoperim locuri interesante în oraşul unde trăim sau muncim. Aşa că în weekenduri plec cu bicicleta în explorarea Bucu­reş­tiului şi de fiecare dată am surprinderea să găsesc lucuri noi şi interesante.

O descoperire recentă din Bucureşti este…

parcelarea Vatra Luminoasă (arh. Ioan Hanciu) reprezentând în perioada anilor ’30 - '40 cel mai modern cartier al Bucureştiului.

Ceasul pe care îl port la mână este…

Am o colecţie de ceasuri, toate moştenite de la bunicii mei şi pe care îmi place să le rotesc în funcţie de stare. Dar cel pe care-l port cel mai mult este primit de la soţul meu, Dragoş Vărşăndan.

Parfumul meu preferat este...

parfumul teilor, din Bucureşti, şi al freziilor.

Beau întotdeauna cu plăcere...

cafea, cafea, cafea. Şi tot ce găsesc nou pe theliquorstore.ro, îmi place să încerc arome şi gusturi noi ca romuri, vermuturi şi ginuri.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este… 

să o sun pe mama şi să-i spun că am ajuns :-). Apoi îmi continui scopul destinaţiei, însă nu înainte de a căuta cea mai apropiată cafea bună, sursa excelentă pentru a putea începe explorarea artistică!

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este…

Guerrilla Girls, dar voi avea ocazia să admir lucrările în Bucureşti, întrucât vin la Art Safari 2020 cu expoziţia The Art of Behaving Badly, care aduce pentru prima dată în România arta rebelă a grupului anonim feminist ce s-a viralizat la nivel mondial. Deci, vă invit cu mare drag să o vedem împreună în ediţia din acest an.

Cel mai interesant muzeu în care am fost este…

Victoria and Albert din Londra! Diversitatea exponatelor m-a determinat să îl numesc muzeul meu preferat.

Obiectul de design preferat este...

trebuie să recunosc că orice zorzoană îşi găseşte un locşor la mine în cameră: brăţări, inele, cercei, lanţuri...Dacă e mare şi sclipeşte, al meu e!

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...

schiul, boulderingul (căţărări în spaţii amenajate în acest scop – n.red.) şi echitaţia, dar alerg cu plăcere prin Cişmigiu. Ajutată de antrenoarea mea, Alexandra, fac sport acasă.

Restaurantul meu preferat este...

acasă, în weekend, când este linişte şi miroase a omletă cu ciuperci.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este…

Catedrala Armenească din Dumbrăveni, judeţul Sibiu, construită între anii 1766 şi 1791.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna…

tot ce pune soţul meu după ce merge la cumpărături, iar printr-o magie găsesc tot timpul exact ce-mi place!

Obiectele mele preferate din garderobă sunt…

am o relaţie specială cu pantofii şi cerceii. 

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt…

NASA, Google Earth, BBC, https:// www.the-scientist.com/...chestii boring :).