Gadget

Mobilitate electronică

15 iul 2010 38 afişări
Din aceeaşi categorie
Mobilitate electronică


Cordless Desktop Wave Pro - Libertate pentru mâini
Pentru cei care mai lucrează pe desktopuri, şi sunt încă foarte mulţi cărora laptopul încă nu le poate oferi ceea ce au nevoie, calitatea tastaturii şi a mouse-ului este foarte importantă.
Unul dintre cei mai cunoscuţi producători pe piaţa perifericelor pentru computere, poate cel mai important, compania Logitech, a lansat un kit elegant format dintr-o tastatură şi un mouse, ambele fără fir, Cordless Desktop Wave Pro.
Tastatura are o formă curbată, ergonomică, tastele având înălţimi diferite, destinate fiecărui deget în parte, mai înalte fiind cele pentru degetele mici. Având fiecare tastă special proiectată conform normelor noastre biologice, scrierea devine o experienţă confortabilă şi, în acelaşi timp, rapidă. La bază a fost acoperită cu un material cauciucat moale, de pluş parcă. Nici autonomia bateriilor nu este de neglijat, acestea rezistând până la 3 ani de utilizare. Nu îi lipsesc butoanele pentru accesul şi controlul rapid la programele multimedia sau câteva taste programabile după dorinţa şi nevoile noastre.
Fratele ei mai mic, dar la fel de important, mouse-ul MX1100 are tot o formă ergonomică, fluidă, pe care palma se aşază natural. Pentru o manevrare mai uşoară, este acoperit cu un strat cauciucat care sporeşte aderenţa. "Ochiul" cu care se uită la suprafeţele pe care alunecă este cu laser, una dintre cele mai performante tehnologii la ora actuală, asigurându-i funcţionarea corectă, precisă, cam pe orice textură. Derularea documentelor lungi nu poate fi mai uşoară ca în modul "Hyper Fast Scrolling" al rotiţei, mecanismul fiind unul dintre cele mai fine pe care am avut plăcerea să le rotesc. Şi, dacă va da semne că nu mai are destulă putere în baterii, poate fi reîncărcat printr-un port micro-USB.
Kit-ul poate fi găsit în magazinele de specialitate
la un preţ de 439 lei, www.logitech.ro

Canon P150 - Scanner la purtÂtor
Sunt categorii profesionale care au nevoie în permanenţă de un scanner pentru documente, chiar şi în afara biroului.
Canon le vine în ajutor cu un echipament ultracompact, uşor de manevrat şi de purtat, P-150, care poate copia în format electronic documente A4, pe ambele feţe simultan.
Datorită dimensiunilor mici şi greutăţii de numai 970 de grame, încape fără efort într-o geantă sau rucsac de laptop, alături de acesta. Poate fi ataşat foarte simplu prin două porturi USB, unul dintre ele pentru alimentare, după care putem scana documentele necesare la o viteză maximă de 15 ppm.
Acestea pot fi salvate pe computer sau trimise printr-un client de e-mail unde avem nevoie, în format PDF, JPEG, BMP sau TIFF şi la o rezoluţie maximă de 600 dpi. Dacă alegem varianta scanării în format PDF, software-ul din pachet, "imageFormula", va realiza recunoaşterea automată a caracterelor text (OCR - Optical Character Recognition), fiind mai simplu de editat ulterior.
Are un preţ aproximativ de 1.000 lei, www.canon.ro