Gadget

Când răsăritul nordic este sublimat în muzică şi îl regăseşti într-un sistem de sunet atemporal: Beosystem 72-23

11 iun 2024 179 afişări
Din aceeaşi categorie

Ideea de a transcende timpul ne-a fascinat întotdeauna - de la basmele copilăriei în care căutam elixirul vieţii fără de moarte, la maturitate, în care căutăm să ne păstrăm tinereţea, şi nu doar a noastră, ci şi a obiectelor care ne înconjoară, şi care fac parte din istoria noastră personală. 

Provocări diferite, dar la fel de atrăgătoare. Compania daneză de produse electronice de lux Bang & Olufsen a făcut din longevitate misiunea sa primordială şi îi este fidelă de aproape un secol.

Dimineţile din câmpiile scandinave, cu soare blând, care mângâie arbuştii de măceş, au fost sursa de inspiraţie pentru ediţia limitată Beosystem 72-23 Nordic Dawn, în nuanţele calde Honey, Ginger şi Amber. Beosystem 72-23 Nordic Dawn este un sistem de sunet atemporal care creează o punte între anii 1970 şi prezent, reuşind să fascineze auditoriul cu experienţe muzicale captivante, atât prin intermediul vinilului, cât şi al streamingului digital. Ediţia este super limitată, de numai 100 de unităţi, fiecare gravată cu un număr unic de identificare şi disponibilă Inclusiv pentru pasionaţii de sunet şi design din România.

„Beosystem 72-23 este mărturie a angajamentului Bang & Olufsen de a extinde longevitatea echipamentelor electronice“, spune Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity la Bang & Olufsen. „Ca parte a iniţiativei Recreated Classics, ediţia limitată Beosystem 72-23 Nordic Dawn simbolizează un nou început, în care produsele audio sunt concepute pentru a dura, în care luxul este o creaţie artizanală care se extinde dincolo de primul ciclu de viaţă şi în care conectivitatea poate fi atemporală.“

Pentru a ajunge la forma reinterpretată, toate cele 100 de unităţi ale Beogram 4000c care cuprind Beosystem 72-23 au fost aduse înapoi la fabrica Bang & Olufsen din Struer, Danemarca, chiar acolo unde au fost create şi lansate pe piaţă la începutul anilor 1970. Aici au fost restaurate cu meticulozitate pentru prima dată, şi refinisate în nuanţa Nordic Dawn.

Pick-up-ul este însoţit de o pereche de boxe moderne, Beolab 28, pentru un sunet stereo rafinat şi captivant. Boxele Beolab 28 sunt personalizate în aceleaşi finisaje calde, cu aluminiu Ginger Tone, fronturi din lemn de mesteacăn şi ţesătură Sandthorne Define, de către experţii danezi din domeniul textilelor, de la Kvadrat.

Conectivitatea wireless este asigurată cu ajutorul Beosound Core şi Transmitter Beolab, care sunt încorporate, iar o telecomandă elegantă Beoremote Halo personalizată într-un finisaj din aluminiu Amber Tone completează sistemul.

În plus, carcasa din lemn masiv de mesteacăn în care vine Beogram 4000c, este versatilă şi poate îndeplini mai multe roluri. Aceasta poate deveni o piesă de mobilier distinctivă, suport pentru o colecţie de discuri de vinil, poate fi un hub de conectivitate pentru o integrare inteligentă a unui sistem Bang & Olufsen şi poate fi folosită ca staţie de încărcare wireless pentru Beoremote Halo.

Noul sistem mizează, corect, pe tendinţa globală de a reevalua obiecte şi experienţe pe care le credeam pierdute şi pe dorinţa oamenilor de a reveni la naturaleţea experienţelor sonore oferite de discurile de vinil.

Beosystem 72-23 aduce laolaltă peste 50 de ani de experienţe muzicale captivante, principii de design în evoluţie, moştenire unică a mărcii şi măiestrie fără compromisuri.

În România, sistemul este disponibil la comandă în showroom-ul Bang & Olufsen Aviaţiei.