Arts & Design

În culisele luxului: Cum arată apartamentul Elite Presi­den­tial, perla hotelului de cinci stele Radisson Blu din Capitală, acolo unde o noapte costă 2.000 de euro. Galerie Foto

16 nov 2016 5881 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

La un moment dat, cerinţele clienţilor de lux ai Radisson Blu Bucureşti au devenit atât de extravagante, încât hotelul de cinci stele a luat decizia de a transforma Elite Business Lounge-ul de la etajul opt într-un apartment ultra-spaţios care oferă o privelişte uimitoare asupra Bucureştiului. După Afaceri Premium vă invită acum să testaţi măcar vizual una dintre cele mai exclusiviste experienţe din industria ospitalităţii din Capitală. Simţiţi-vă ca acasă în Elite Presidential, perla Radisson Blu din Capitală. 

„Apartamentul Elite Presi­den­tial se află la etajul 8 al hotelului oferind pe lângă intimitatea de care au nevoie oaspeţii noştri şi o vedere spectaculoasă spre Palatul Parlamentului.  Pe acelaşi etaj se mai află alte două apartamente,  iar la cerere, se poate rezerva întreg etajul. Cu o dimensiune de aproximativ 200 mp, apartamentul Elite Presidential oferă acces la Business Class Lounge precum şi la World Class Health Academy.  Apartamentul este format dintr-un dormitor principal şi unul secundar, o sufragerie de dimensiuni foarte mari în care se pot organiza petreceri private. De asemenea, un şemineu şi o comfortabilă zonă de relaxare conpletează facilităţile apartamentului“, spun reprezentanţii hotelului de cinci stele.

Oficialii Radisson Blu Bu­cureşti nu precizează ce clienţi faimoşi au fost oaspeţii acestui apartament, dar nu este greu de ghicit că printre ei s-au aflat artişti de talie internaţională sau politicieni faimoşi, care la pachet cu celebritatea au adus şi o serie de cerinţe ceva mai... speciale.

„Cerinţe inedite au fost nenumărate, printre ele numărându-se solicitarea de arajamente florale spectaculoase cu flori exotice sau speciale, pat de flori, cerinţe culinare extravagante, inclusiv din bucătăria românească (faimoşii mititei fiind printre preferaţi), umidificatoare de aer, amenajarea în apartament a unui spaţiu exclusiv pentru antrenamente sportive, utilizarea pe timp de noapte a World Class (în special pentru oaspeţii de peste Ocean).“

Apartamentul din Bucureşti este unic ca design, experienţa de aici neputând fi reprodusă în alte apartamente prezindenţiale din cadrul grupului Carlson Rezidor, cel din care face parte brandul Radisson, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere la nivel global cu peste 1.400 de proprietăţi în portofoliu.

„În cazul apartamentului din Radisson Blu Bucureşti s-au luat în calcul multele solicitări care veneau din partea unui segment de oaspeţi pentru care experienţa cazării într-un apartament de lux, elegant şi sofisticat este esenţială, din acest segment făcând parte în special vedete internaţionale. Cerinţele tot mai exigente ale clienţilor precum şi dorinţa de a oferi acestora servicii de 5* într-o locaţie premium, au făcut ca fostul Elite Business Lounge să fie transformat în apartament de lux.“

Practic, dorinţa oaspeţilor s-a făcut realitate pentru că noblesse oblige, mai ales când este vorba de cinci stele în inima Bucureştiului. 

„Combinând culori ca negru, alb şi galben, apartamentul se remarcă prin sufrageria foarte spaţioasă cu doi pereţi mari de sticlă care oferă apartamentului o luminozitate aparte, dar şi prin care se poate admira Palatul Parlamentului şi grădina interioară a hotelului. Piesele-cheie de design sunt şemineul din sufragerie, baia neagră cu cada amplasată în dormitorul principal, dar şi tehnologia hi-tech de care dispune apartamentul.“

Exclusivitatea vine desigur cu un preţ pe măsură, astfel că Bucureştiul se poate admira de la etajul opt al Radisson Blu pentru 2.000 de euro pe noapte. Spaima de zerouri este însă pentru alte clase, în contextul în care au existat şi oaspeţi care au stat 10 nopţi la rând ca să admire Capitala din Elite Presidential al Radisson Blu Bucureşti.