Arts & Design

Ce face în timpul liber designerul care îmbracă toate vedetele din România

02 sep 2015 4911 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Pentru Andreea Constantin, proprietarul şi designerul brandului de modă Rhea Costa, weekendul începe de regulă duminica. Sâmbăta, atunci când este în Bucureşti, merge la showroom unde se întâlneşte cu stiliştii companiei şi cu clientele care vin pentru consultanţă sau pentru probe.

În restul săptămânii, de luni până vineri, merge în fabrica Rhea Costa, unde se află atât departamentul de creaţie cât şi producţia pentru România şi pentru export. Compania Rhea Costa Fashion care administrează brandul creatoarei de modă a terminat anul trecut cu afaceri de 1,5 mil. lei, de 2,5 ori mai mari decât în 2012.

“Primul lucru pe care îl fac sâmbăta de dimineaţa este să comand un latte cu soia “to go” în drum spre showroom-ul Rhea Costa. Dimineţile de weekend sunt ceva mai relaxate decât cele din timpul săptămânii, însă devin din ce în ce mai mult o persoană matinală”, spune designerul.

Dacă sâmbăta lucrează, duminica alege să o petreacă împreună cu prietenii atunci când rămâne în Bucureşti. Spune că rar simte nevoia de evadare, “atât de bine mă simt în viaţa pe care mi-am creat-o în jurul brandului Rhea Costa.” Vara aceasta a descoperit braţul Borcea al Dunării, datorită unor prieteni care au o casă de vacanţă aici.

Destinaţiile de weekend şi le alege în funcţie de inspiraţia de moment, nu e niciodată ceva plănuit cu mult timp înainte. Ultimele city break-uri au fost în Istanbul, Amsterdam şi Londra. “Mă întorc cu plăcere în Milano şi Paris, deşi e întotdeauna o combinaţie de work and travel. Mergem pentru târgurile internaţionale de modă la care participăm sau pentru vizite la showroom-urile care reprezintă Rhea Costa.”

În weekendurile în care rămâne totuşi în Bucureşti, alege să se uite la filme vechi, care o inspiră şi o încarcă pozitiv. Nu zice însă nu nici ieşirilor la cinematograf cu prietenii, seara târziu sau duminica.

Când vine vorba de ieşit la masă alege restaurantele cu specific italian pentru că are o legătură specială cu Italia. “Da Giulio este un restaurant la care merg de peste 10 ani, uneori aproape în fiecare seară a săptămânii, şi unde mă simt exact ca acasă. Este specializat în bucătărie din zona Romei. Ador legumele, şi nu mănânc carne de foarte mulţi ani, iar aici găsesc legumele mele preferate, precum cicoare, anghinare, radicchio, bieta.”

Locul preferat din Bucureşti rămâne însă showroom-ul Rhea Costa şi Malvensky, un loc creat fix aşa cum şi-au dorit Andreea Constantin şi Malvina Cervenschi (autorul bijuteriilor Malvenschi), cu o lumină magică în orice anotimp şi cu foarte multă energie pozitivă. “Atunci când îmi doresc să lucrez şi duminică dimineaţă, merg la  Starbucks-ul de lângă casă. Spun mereu că sunt norocoasă pentru că mi-am transformat hobby-ul în business.  Mă fascinează în continuare ceea ce fac în fiecare zi, iar procesul de creaţie mă deconectează. În rest, mă bucur de călătoriile care îmi deschid orizonturi noi şi îmi aduc inspiraţie.” Când merge în afara ţării, vizitează micile librării din aeroporturi de unde îşi cumpără cărţi de leadership, ele fiind în prezent pe noptiera sa.

La fel ca şi cărţile pe care le citeşte, şi sportul este ales în funcţie de starea de spirit şi de etapa de dezvoltare personală. “Practic acum sporturi care îmi îmbunătăţesc flexibilitatea şi echilibrul, precum înotul şi yoga.  În trecut am practicat mulţi ani scrima, şi ştiu acum că mi-a dezvoltat puterea de concentrare şi abilitatea de luare a deciziilor.” La un moment dat a simţit chiar nevoia unui salt cu paraşuta. Astfel, s-a bucurat de doza de adrenalină şi de sentimentul că poate trăi fiecare clipă, în fiecare zi, cu aceeaşi intensitate.