Arts & Design

Biscuit-ul din centrul capitalei

18 feb 2010 141 afişări
Din aceeaşi categorie
Biscuit-ul din centrul capitalei

Sunt magazine in Bucuresti in care ai poposi ore intregi, cu ochii mari de pofte spirituale si gurmande, ca intr-un anticariat cu rafturi pline pana la tavan.
La fel se intampla si in magazinul Biscuit, deschis recent pe bulevardul Nicolae Balcescu, in locul fostului magazin Bally. Proprietara, Adriana Sohodoleanu, care in urma cu cateva luni lucra intr-o multinationala, spune ca i se intampla des sa-si imagineze tot felul de proiecte si sa le gandeasca in detaliu. Astfel cand s-a eliberat spatiul de pe Balcescu, Sohodoleanu l-a ocupat cu visele sale, raft cu raft pana cand Biscuit s-a transformat intr-un magazin "de poposit in el", inalt de doua etaje si plin cu delicatese culinare, carti de gastronomie, ceaiuri aduse din toata lumea si multa arta. Pe langa extravagantele culinare, magazinul Biscuit gazduieste la etajul 2 si expozitii foto sau de pictura ale unor artisti contemporani, dar si poze facute de sotul Adrianei Sohodoleanu, in calatoriile lor prin lume. Momentan la etaj sunt expusi artisti ca Sergiu Mihaescu, care a pozat prin oras doi balerini in plin avant, sau Maria Marin - grafica zoomorfa. Iar in martie vor fi expuse lucrarile Ralucai Enache- poze cu si despre femei. Primele produse din magazin au fost totusi picanteriile gurmande, aduse initial din frigiderul proprietarei care e pasionata de calatorii. "Din toate tarile in care am fost am adus mirodenii si alte delicatese. Am observat ca oamenilor le plac nastrusniciile ca ciocolata cu mamaliga sau ceaiul care infloreste in apa, sunt chiar unii care vin o data la cateva zile si ma intreaba ce am adus nou", spune Sohodoleanu.
Intr-un colt cu arhitectura de biscuiti, proprietara vrea sa construiasca si o librarie de carti gurmande, ca si cea pe care o are acasa, unde gasesti de la carti cu retete vechi de un secol pana la "Filozofia gustului".
Si tot in Biscuit au loc si evenimente ca degustari de vinuri sau ciocolata si concursuri de talente culinare (joi va avea loc un concurs pentru cele mai bune deserturi de ciocolata). In curand Biscuit va gazdui si o serie de workshopuri pe tema folosirii corecte a condimentelor din intreaga lume.