Auto

Ultima şansă! Transportatorii rutieri afectaţi de cartelul camioanelor se pot înscrie până pe 31 august 2024 la Truck ReClaim pentru despăgubiri pe perioada 1997-2016

14 iun 2024 145 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) colaborează cu furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim pentru a sprijini firmele de transport rutier din România care nu au acţionat până acum pentru a-şi recupera daunele provocate de cartelul camioanelor pe perioada 1997-2016 sau care nu au solicitat despăgubiri pentru camioanele noi achiziţionate în perioada 1997 - 2004.

Reamintim că din 2016, după ce Comisia Europeană a decis sancţionarea cartelului camioanelor, UNTRR este singura asociaţie din România care a venit în sprijinul firmelor de transport rutier de marfă prin implicarea în acţiunile juridice împotriva cartelului camioanelor. Transportatorii rutieri români înregistraţi la UNTRR au avut posibilitatea de a solicita despăgubiri pentru perioada 2004 - 2016, iar sute de procese sunt în curs de desfăşurare doar în faţa instanţelor din Germania.

Recent, UNTRR a încheiat o nouă colaborare cu furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim, pentru a sprijini transportatorii rutieri afectaţi de cartelul camioanelor să solicite despăgubiri şi pentru perioada 1997-2004 şi pentru a da o ultimă şansă transportatorilor care nu au acţionat deloc până acum împotriva cartelului camioanelor, să solicite despăgubiri pe perioada 1997-2016, urmare hotărârii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de anul acesta.

Furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim, care este reprezentat legal de firmele de avocatură Hausfeld şi Kapellmann, a prelungit termenul de înregistrare pentru firmele care doresc să participe la o acţiune în instanţă împotriva cartelului camioanelor până la 31 august 2024, datorită cererii ridicate. Iniţial, termenul de înregistrare era 30 aprilie 2024.

Context:

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) şi numeroase asociaţii europene de transport, cum ar fi BGL (Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung e.V.), AMÖ (Bundesverband Möbelspedition e.V.), BWVL (Bundesverband Wirtschaft, Verkehr und Logistik e.V.) şi DSLV (Bundesverband Spedition und Logistik) colaborează cu Truck ReClaim.

Truck ReClaim oferă firmelor de transport şi logistică o ultimă şansă de a solicita recuperarea daunelor provocate de cartelul camioanelor.

Din 2016, când Comisia Europeană a impus amenzi de aproape 3 miliarde de euro cartelului  camioanelor, numeroase firme  de transport rutier au solicitat deja despăgubiri pentru daunele cauzate de cartelul camioanelor în perioada 2004 şi 2016 cu sprijinul UNTRR, iar procesele sunt în curs de desfăşurare, conform informărilor periodice transmise de UNTRR.

Cu toate acestea, multe firme nu au întreprins încă nicio acţiune, deşi daunele suferite sunt probabil considerabile. O compensaţie între cinci şi cincisprezece la sută din valoarea de achiziţie, adică mai multe mii de euro pe camion, este probabil să fie realistă.

Anul acesta, transportatorii rutieri au o ultimă şansă de a solicita despăgubiri, odată cu hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene  (CJUE) din 1 februarie 2024. Toţi transportatorii rutieri români afectaţi de cartelul camioanelor care nu au solicitat încă despăgubiri pentru recuperarea daunelor cauzate de cartelul camioanelor  pot să se înregistreze acum pe platforma online disponibilă în limba română pentru firmele de transport înregistrate la UNTRR aici:

https://www.truckreclaim.com/ro/home-ro

              Prin intermediul colaborării UNTRR cu Truck ReClaim, transportatorii rutieri români pot solicita despăgubiri pentru toate camioanele achiziţionate, inclusiv cu plata în rate sau în leasing între 1997 şi 2016.

Participarea la acest proces juridic antitrust nu implică nicio plată în avans şi niciun risc legat de costuri de litigiu. Doar în caz de succes, firmele plătesc o taxă de succes de 33%, după încasarea banilor. Firmele de transport înregistrate la UNTRR beneficiază de o taxă redusă.

Prin urmare, este necesar să acţionaţi rapid, deoarece primele pretenţii ar putea să fie prescrise în doar câteva luni. Pentru informaţii suplimentare şi suport, contactaţi: office@untrr.ro, mobil: 0720 999 212.