Style

Din vorbă-n vorbă cu Alexandru Dadoo... despre muncă, motociclete de colecţie şi un strop de artă

07 apr 2018 1400 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
„Cred în puterea florilor de a evoca şi de a intensifica orice emoţie. Cred că ceea ce face un florist în momentul în care creează un buchet se aseamănă cu munca unui alchimist: ambii reuşesc prin magia lor să transforme efemerul în eternì, spunea Darius Dadoo, unul dintre fondatorii atelierului Maison Dadoo. Darius, care a plecat către alte orizonturi, a pus bazele acestui business dedicat frumosului alături de fatele său Alexandru Dadoo, care este creative director al Maison Dadoo. Povestea Maison Dadoo începe în 2008 la Sibiu şi continuă apoi la Bucureşti unde fondatorii alături de o echipă de artişti realizează aranjamente florale pentru evenimente corporate, pentru evenimente private, dar şi pentru cadouri inedite. Cu o floare nu se face primăvară, însă cu siguranţă poţi face o zi mai frumoasă cuiva drag. Iar dacă nu este vorba doar de o floare, ci de un aranjament personalizat, atunci cadoul va fi cu atât mai apreciat. În puţinul timp când nu lucrează, Alexandru Dadoo este pasionat de călătorii şi de motocicleta sa Harley Davidson Sportster Iron 883 la care până recent doar visa.
 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... un pandantiv sub forma a doi copii care se ţin de mână, îmi aminteşte mereu de fratele meu...

Cartea pe care o citesc acum este... „Zorba Grecul“ de Nikos Kazantzakis.

Pasiunea mea este... Maison Dadoo, cea mai mare pasiune a mea. În puţinul timp liber, sunt pasionat de motocicleta la care înainte doar visam, iar acum mă bucur cu mult drag de ea. Este un Harley Davidson Sportster Iron 883.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Bali pentru liniştea interioară pe care ţi-o transmite această insulă şi pentru localnicii care îţi insuflă aceeaşi stare.

O descoperire recentă din Bucureşti este... nu chiar recentă, deoarece nu îmi rămâne foarte mult timp liber pentru a descoperi oraşul, dar întodeauna m-au atras casele vechi din Bucureşti.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Villa Cimbrone din oraşul Ravello de pe Coasta Amalfitană din Italia.

Ceasul pe care îl port la mână este... Oyster Perpetual Date GMT Master II.

Parfumul meu preferat este... 72 Smell of the unseen by EXTRAitORDINAIRE.

Beau întotdeauna cu plăcere... Apă, cu toţii avem nevoie de apă.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să cunosc localnicii şi locurile recomandate de către aceştia.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... un tablou.

Cea mai recentă realizare... eu şi iubita mea Irina aşteptăm un băieţel, simt şi cred că este cea mai mare realizare de până acum, sper să nu fie şi ultima :).

Bijuteriile mele preferate sunt... nu port bijuterii, în schimb îmi plac anumite accesorii, ca de exemplu brăţările.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Nicolae Grigorescu.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... nu am fost foarte atras de sporturi şi din păcate nu am timpul necesar pentru a practica unul anume.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Cuba.

Plăcerea mea vinovată este... plăcere sau nu, vinovată sau mai puţin vinovată, dar aş spune munca pe care o desfăşor.