Media & Advertising

Billboard: Madonna, lider în topul cântăreţilor cu cele mai mari câştiguri

23 feb 2013 462 afişări de Ana Obretin

Cântăreaţa în vârstă de 54 de ani a obţinut cea mai mare parte a câştigurilor sale din ultimul an, ce se ridică la 34,6 milioane de dolari, din turneul susţinut anul trecut, care i-a adus venituri de 32 de milioane de dolari.

Madonna, care a ocupat primul loc în acest clasament Billboard şi în 2008, este şi singura femeie din Top 10, liderul de anul trecut, cântăreaţa de muzică country Taylor Swift, situându-se pe locul al 15-lea.

Pe locul al doilea în topul Billboard s-a situat Bruce Springsteen, ale cărui câştiguri de 33,4 milioane de dolari au fost generate tot de concertele sale, sold-out, susţinute mai ales pe stadioane. 92% din câştigurile pe anul trecut au fost generate de turneul de promovare a albumului "Wrecking Ball".

Roger Waters, fondator al trupei Pink Floyd, s-a situat pe locul al treilea, cu câştiguri de 21 de milioane de dolari, obţinute mai ales din turneul "The Wall Live", iar Van Halen ocupă locul al patrulea, cu 20 de milioane de dolari, obţinute din turneul de promovare a albumului "A Different Kind of Truth".

Topul 10 este completat, în ordine, de Kenny Chesney (19,14 milioane de dolari), Dave Matthews Band (18,9 milioane de dolari), Tim McGraw (18,3 milioane de dolari), Jason Aldean (17,5 milioane de dolari) şi Coldplay (17,3 milioane de dolari).

Starul canadian Justin Bieber s-a situat pe locul al 10-lea, cu încasări de 15,9 milioane de dolari, rezultate mai ales din turneul "Believe".

Topul a fost realizat de editorii revistei Billboard pe baza datelor furnizate de arhivele Boxscore, Nielsen SoundScan, YouTube şi Nielsen BDS.