Info

(P) Tehnologie Avansată pentru Transferul Materialelor - Roboţii Autonomi KUKA

13 iun 2024 155 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

KUKA oferă o gamă largă de robotică mobilă care acoperă întregul lanţ de producţie şi îndeplineşte perfect cerinţele de intralogistică.

În era digitală în continuă evoluţie, fabricile din întreaga lume se confruntă cu o transformare fundamentală în modul în care sunt concepute şi funcţionează. O tendinţă majoră în acest domeniu este adoptarea a platformelor mobile autonome (AMR), care redefinesc modul în care roboţii şi angajaţii interacţionează şi lucrează împreună în mediul industrial.

Roboţii mobili autonomi (AMR) de la KUKA reprezintă un progres semnificativ în domeniul automatizării industriale, oferind flexibilitate şi eficienţă de neegalat pentru diverse sarcini intralogistice. Aceşti roboţi avansaţi sunt proiectaţi pentru a gestiona o multitudine de aplicaţii, variind de la furnizarea de materiale până la suportul liniei de producţie şi conectarea proceselor.

„Roboţii noştri autonomi (AMR) preiau sarcinile repetitive de micro-logistică de la angajaţii calificaţi şi le eliberează potenţialul pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare.” Norbert Sebesi, Sales Manager KUKA România.

Implementarea roboţilor autonomi KUKA (AMR) oferă numeroase beneficii, fiind o soluţie pe termen lung. Disponibilitatea forţei de muncă continuă să fie o provocare pentru multe industrii, iar utilizarea AMR-urilor poate ajuta prin automatizarea unor procese manuale. Mai mult, costul forţei de muncă calificate este mare, prin automatizare companiile pot reduce aceste costuri în timp ce îşi cresc şi eficienţa operaţională. Nu doar că AMR-urile creează un mediu de lucru mai sigur prin gestionarea sarcinilor repetitive şi solicitante din punct de vedere fizic, dar permit angajaţilor să se concentreze pe responsabilităţi mai valoroase şi strategice. Adapabilitatea roboţilor mobili este un avantaj major, în special în gestionarea cererilor în schimbare şi a variaţiilor sezoniere. Prin furnizarea unei vizibilităţi în timp real a mişcării bunurilor, AMR-urile contribuie la optimizarea procesului de producţie, demonstrând de ce ar trebui ca întreprinderile să ia în considerare aceste soluţii inovatoare.

Datorită tehnologiei avansate cu senzori integraţi, programării fără cod, tehnologiei moderne a bateriilor, roboţii mobili de la KUKA pot naviga autonom, detecta şi evita obstacolele, creând rute alternative. Toate vehiculele KUKA sunt echipate cu baterii Li-ion de ultimă generaţie, care permit încărcarea inductivă continuă, asigurând o operare neîntreruptă 24/7 şi o disponibilitate de 99%. Această mobilitate nelimitată deschide noi domenii de aplicare în industrii precum depozitare, producţie, sănătate şi retail.

Roboţii autonomi KUKA navighează folosind hărţi create de software-ul lor în timp real la faţa locului sau încărcate în prealabil. În combinaţie cu camere 3D şi senzori, aceştia detectează mediul înconjurător, aleg ruta cea mai eficientă către destinaţie şi pot ocoli obstacolele; operează complet autonom.

"Colaborarea dintre roboţii KUKA şi platformele AMR este o modalitate nouă de eficientizare în automatizarea industrială. De exemplu, un AMR poate transporta materiale către un robot KUKA pentru a efectua o anumită operaţiune de asamblare sau prelucrare, iar apoi să transporte produsul finit către linia de expediere sau către stoc." declară Norbert Sebesi, Sales Manager KUKA România

KMP 1500 şi 1500P

Modelul KMP 1500 este cunoscut pentru mobilitatea sa omnidirecţională, permiţându-i să navigheze cu uşurinţă în medii industriale complexe. Acest robot integrează navigarea avansată SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) şi camere 3D pentru manipularea şi poziţionarea precisă a încărcăturilor. Poate opera continuu datorită construcţiei sale robuste şi componentelor calitative. Cu o capacitate de încărcare de 1,5 tone, acesta dispune de poziţionare precisă şi identificare avansată a încărcăturilor, fiind ideal pentru optimizarea proceselor din depozite şi pentru eficientizarea liniilor de asamblare. Modelul este echipat cu margini de siguranţă care opresc robotul imediat în cazul detectării unei coliziuni, reducând astfel riscul de accidente şi daune materiale​

KMP 3000P

KMP 3000P este proiectat pentru sarcini de mare capacitate, fiind capabil să transporte încărcături de până la trei tone. Acest robot operează omnidirecţional şi include un sistem de încărcare inductivă pentru operare continuă. Integrarea camerelor 3D şi a scannerelor laser îmbunătăţeşte siguranţa, în special în mediile unde oamenii şi roboţii lucrează împreună.

KMR iisy

Autonom, flexibil şi atent la toate obstacolele – KMR iisy este un partener inteligent în logistica depozitelor şi producţie, fiind o combinaţie complet integrată de cobot şi platformă de transport.

Acest robot mobil inteligent este echipat cu cele mai recente tehnologii de navigare şi siguranţă. Utilizează senzori avansaţi şi algoritmi de navigare pentru a detecta obstacolele şi pentru a ajusta traseul în timp real, asigurând astfel un nivel ridicat de siguranţă şi fiabilitate. KMR iisy poate comunica cu alte sisteme şi echipamente din fabrică prin intermediul conexiunilor WiFi şi IoT, facilitând astfel integrarea şi coordonarea în cadrul operaţiunilor industriale .

Colaborarea între roboţi şi platforme AMR este cheia pentru dezvoltarea unor fabrici inteligente şi agile. Una dintre cele mai mari provocări pentru multe companii este integrarea unor soluţii automatizate care să fie atât eficiente, cât şi uşor de implementat. AMR-urile KUKA răspund perfect acestei nevoi, oferind o soluţie scalabilă şi adaptabilă care poate fi personalizată pentru a se potrivi oricăror cerinţe specifice.

Evoluţii viitoare şi angajament faţă de inovaţie

KUKA continuă să inoveze, planul de dezvoltare include introducerea de noi modele precum KMP 600W şi KMP 200-400P. Preocuparea constantă pentru îmbunătăţirea produselor sau dezvoltarea de soluţii noi adaptate nevoilor pieţei evidenţiază dedicarea KUKA pentru progresul tehnologic.