Info

Built for forward cu Forvis Mazars: obţinerea unei agilităţi la scară largă în fiscalitate

02 iul 2024 70 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

În data de 1 iunie, două firme mari din industria serviciilor profesionale, Mazars, un parteneriat internaţional care operează în peste 100 de ţări şi teritorii şi FORVIS, o firmă de top în Statele Unite, au lansat o nouă reţea globală, Forvis Mazars.

În calitate de Country Managing Partner la Forvis Mazars în România, în ultima perioadă, am iniţiat o serie de discuţii axate pe evidenţierea avantajelor unice pe care noua noastră reţea le oferă companiilor din România, precum şi pe comunicarea mai multor informaţii despre serviciile şi echipele noastre.

Invitatul meu de astăzi este Edwin Warmerdam, Partner, Head of Tax, care are o experienţă de peste 30 de ani în finanţe şi impozite. Edwin este liderul echipei fiscale din România încă din anul 2014, acesta oferind servicii companiilor care operează în sectoare precum bănci şi pieţe de capital, imobiliare, auto, energie, infrastructură şi mediu, retail, transport şi logistică, şi multe altele.

Edwin Warmerdam, Partner, Head of Tax

  1. Edwin, complexitatea regulilor româneşti şi internaţionale înseamnă că atât companiile, cât şi persoanele fizice, au nevoie de o îndrumare clară şi informată. Tu lucrezi îndeaproape cu aceştia pentru a construi soluţii integrate, transparente şi eficiente din punct de vedere fiscal, care să îi ajute să exceleze într-un mod sustenabil. Odată cu lansarea noii noastre reţele, poţi să îmi povesteşti cum defineşte Forvis Mazars principiul ‘agility at scale’ în fiscalitate?

Lansarea noii noastre reţele demonstrează angajamentul ferm al Forvis Mazars de a promova „agilitatea la scară largă” în serviciile noastre fiscale. Avem capacitatea şi acoperirea necesară pentru a ne susţine clienţii în întreaga lume, asigurându-ne că putem aborda atât problemele fiscale locale, cât şi reglementările internaţionale complexe, oferind soluţii cuprinzătoare. Reţeaua noastră, consolidată cu ajutorul unor decenii de colaborare şi valori comune între cele două organizaţii, promovează o înţelegere profundă şi o sinergie care îmbunătăţeşte performanţa serviciilor noastre.

Structura noastră de leadership este eficientă şi perfect aliniată, permiţându-ne să furnizăm un serviciu integrat, consecvent şi agil. Astfel, putem răspunde prompt şi decisiv nevoilor clienţilor noştri, atât la nivel global, cât şi local, adaptându-ne rapid la schimbările în reglementările fiscale şi condiţiile pieţei. Prin investiţii comune în inovaţie accelerată, combinăm resursele şi expertiza pentru a dezvolta şi implementa soluţii fiscale de ultimă generaţie, menţinându-i pe clienţii noştri în fruntea schimbărilor. La nivel local, am sprijinit şi continuăm să sprijinim mulţi dintre clienţii noştri cu soluţii tehnologice dezvoltate intern (SAF-T, RO e-Factura, RO e-Transport şi Pilonul II al OCDE). Ceea ce face abordarea noastră specială este faptul că soluţiile dezvoltate de Forvis Mazars în România reprezintă o opţiune completă şi eficientă pe piaţa locală, îmbunătăţind accesul şi ajutând la crearea unui mediu conform cu noile reglementări pentru companiile din România, care se confruntă cu cerinţe fiscale şi de raportare din ce în ce mai stricte.

În plus, prioritizăm reacţia promptă faţă de clienţii şi colegii noştri, asigurându-ne că putem rezolva preocupările acestora şi oferi îndrumare în cel mai scurt timp cu putinţă. Acest lucru creează o experienţă fluidă pentru clienţi, demonstrând în continuare agilitatea noastră şi angajamentul pentru excelenţă. Prin aceste principii, Forvis Mazars oferă soluţii fiscale eficiente, care nu sunt doar sustenabile, dar şi suficient de agile pentru a răspunde nevoilor dinamice ale clienţilor noştri într-un mediu global într-o rapidă schimbare.

  1. În calitate de Head of Tax la Forvis Mazars în România, ai avut un rol esenţial în furnizarea serviciilor fiscale specializate pentru diverse sectoare. Cum vei folosi noile resurse şi expertiza extinsă ale reţelei noastre globale pentru a aborda provocările fiscale emergente şi pentru a valorifica oportunităţile pentru clienţii din România, mai ales în sectoarele care influenţează economia?

În calitate de lider al echipei fiscale, sunt entuziasmat de posibilităţile aduse de noua noastră reţea globală, care oferă o diversitate de resurse şi expertiză, ce vor fi esenţiale în abordarea peisajului fiscal în continuă schimbare pentru clienţii noştri din România.

Iată cum considerăm noi că putem valorifica această reţea în beneficiul clienţilor noştri:

De exemplu, să ne imaginăm un client român din sectorul energiei regenerabile care îşi doreşte să se extindă pe plan internaţional. Prin intermediul reţelei noastre globale, putem facilita conectarea acestuia cu specialişti în taxe familiarizaţi cu stimulentele fiscale şi reglementările specifice pentru energiile regenerabile în piaţa ţintă.

Prin valorificarea resurselor şi expertizei combinate ale reţelei globale Forvis Mazars, putem oferi clienţilor noştri din România un serviciu fiscal cu adevărat cuprinzător şi adaptat viitorului, ajutându-i să navigheze într-un mediu fiscal în continuă schimbare şi să îşi atingă obiectivele de afaceri.

Mulţumesc, Edwin. Primele interviuri sunt disponibile mai jos:

Dino Ebneter, Country Managing Partner