Gadget

Căştile Beoplay H100 de la Bang & Olufsen – un nou etalon în drumul spre perfecţiune

02 oct 2024 43 afişări
Din aceeaşi categorie

Credem şi spunem, uneori, că nimeni nu e perfect sau că perfecţiunea nu există. În ciuda acestui loc comun, oamenii se zbat să ducă lucrurile cât mai aproape de intangibila perfecţiune, atunci când creează ceva. Iar dacă reuşesc, apare un nou etalon, un alt standard pentru cei care vor face demersuri similare, în acel domeniu.

Compania daneză Bang & Olufsen a mizat pe perfecţiune în dezvoltarea noilor căşti Beoplay H100, lansate recent, şi se pare că a reuşit. Sau, cel puţin, a ajuns foarte, dar foarte aproape de ea. Noul vârf de gamă Bang & Olufsen a fost construit pe baza celor mai de succes căşti lansate de companie până acum, Beoplay H95, şi a venit cu îmbunătăţiri substanţiale la câteva capitole importante: sunet, anularea zgomotului de fundal, construcţie modulară şi design.

„Beoplay H100 duce la nivelul următor tot ce am realizat în ultimele zece decenii şi ne defineşte viitorul: o eră în care sunetul este construit pentru a dura. Acesta reprezintă adevăratul potenţial al unui dispozitiv audio

Bang & Olufsen şi de-abia aşteptăm să aducem căştile către clienţii noştri“, spune Kristian Teär, CEO al Bang & Olufsen. „Inspirându-se din performanţa de neegalat a boxelor noastre Beolab, din modelele noastre emblematice şi din construcţia modulară care încurajează excelenţa materialelor utilizate şi circularitatea, Beoplay H100 întruchipează cu adevărat ceea ce putem face în materie de design şi inovaţie“, adaugă Teär.

Sistemul avansat de microfoane permite vocii să se audă clar inclusiv în situaţii de zgomot exterior puternic, iar performanţa anulării active a zgomotului de la Beoplay H95 a fost dublată. În plus, modelul Beoplay H100 vine cu o altă noutate: tehnologia EarSense, care poate să adapteze sunetul în funcţie de utilizator, în timp real.

Căştile sunt disponibile în două culori: Infinite Black şi Hourglass Sand, inspirate din bijuteriile de lux, pentru un design sofisticat, fără vârstă. Acesta este completat de husa uşoară şi luxoasă, din piele – un nou statement de rafinament. Husa vine, în plus, cu o inovaţie: atunci când căştile sunt depozitate aici, durata lor de standby ajunge la un an. Dacă produsul este în afara husei, dar nu este folosit, consumul se reduce la minimum, căştile rămânând în standby pentru o perioadă de până la 90 de zile.

„Beoplay H100 este cea mai bună pereche de căşti pe care am creat-o vreodată. Indiferent dacă ascultaţi muzica preferată sau dacă efectuaţi un apel telefonic într-un spaţiu zgomotos, puteţi controla efectul mediului înconjurător cu anularea activă a zgomotului sau cu modul de transparenţă audio. H100 oferă întotdeauna performanţe audio excepţionale“, spune Neo Kaplanis, Bang & Olufsen Director of Technology.

Printre elementele demne de reţinut, care justifică poziţionarea Beoplay H100 drept cele mai bune căşti ale companiei şi care stabilesc noi etaloane pentru dispozitivele audio, se numără sunetul Hi-Res de până la 96 kHz/24 de biţi şi procesarea audio EarSense, pentru o experienţă de ascultare personalizată, funcţia Spatial Audio şi senzorul de urmărire a poziţiei capului.

Căştile detectează automat când sunt purtate şi se activează, iar utilizatorii pot trece, cu ajutorul cadranului haptic, de la imersiunea deplină în muzica preferată, la modul TrueTransparency, atunci când îşi doresc să fie atenţi la mediul din jurul lor.

Nu în ultimul rând, un element care contează pentru tot mai mulţi utilizatori, produsul a fost conceput modular, punând accent pe longevitate şi circularitate. De altfel, urmează să primească certificarea oficială cradle-to-cradle în 2025. Este şi o dovadă de responsabilitate, dar şi o bucurie pentru cei care apreciază estetica Bang & Olufsen şi îşi doresc să folosească produsele mărcii cât mai mult posibil. Concret, părţile cele mai expuse la uzură, cum ar fi banda interioară şi perniţele pentru urechi sunt uşor de înlocuit chiar de către utilizator, iar noutăţile de design au făcut posibil accesul mai rapid pentru echipa de service la componente precum bateriile, driverele şi plăcile de circuite sau suprafeţele de sticlă. Acestea pot fi schimbate, prelungind astfel durata de viaţă a produsului. Software-ul de pe Beoplay H100, care poate fi actualizat, pentru a ţine pasul cu noile tehnologii, alături de garanţia ce poate fi extinsă până la cinci ani completează elementele care susţin longevitatea produsului.

Noile căşti Beoplay H100 sunt disponibile în România online şi în anumite magazine unde marca este prezentă.

Poate că perfecţiunea nu există, dar uneori rezultatul urmărit este absolut spectaculos şi, cel mai important, este real, astfel încât nu ne rămâne decât să ne bucurăm de el.