Info

(P) În această toamnă, PROFI dă tonul la dăruit, cu ajutorul clienţilor săi

10 sep 2019 189 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Şi-a format un renume în universul de retail românesc, prin dezvoltarea celei mai mari reţele de magazine din ţară, însă echipa PROFI nu este doar extrem de activă şi dedicată, dar şi implicată social.

Daniel Cârstea - directorul general al magazinelor PROFI este dirijorul echipei care de 9 ani consecutivi orchestrează un proiect de CSR prin care ajută cauze sociale cu care PROFI se identifică. Mai precis, campania ajută cu resurse financiare, în fiecare an, un număr de 7 ONG-uri atent selecţionate.

“Noi, la PROFI, simţim că este important să îndreptăm spre comunităţile din jurul magazinelor noastre o parte din ceea ce realizăm. Felul în care această contribuţie poate aduce cât mai mult bine în societate este prin suplimentarea finanţării unor ONG-uri care în timp au dovedit că lucrează cu rezultate lăudabile în comunităţile lor. De aceea, în selecţia organizaţiilor care să participe la campanie este evaluată cu atenţie viziunea fiecăreia dintre ele, atitudinea faţă de proiectele pe care le desfăşoară, felul cum îşi vede comunitatea şi, nu în ultimul rând, lumea în care trăim cu toţii”, a declarat el.

Denumirea campaniei este “Te costă 0 lei să ajuţi”.

Cei peste un milion de clienţi sunt la rândul lor implicaţi în mecanismul campaniei şi ei decid proporţia finală în care se distribuie această sumă. Tot ce trebuie consumatorul să facă este ca, în perioada 9 septembrie - 13 octombrie 2019, după ce primeşte bonul la oricare magazin PROFI din toată ţara, să îl scaneze la infochioşcurile prezente în fiecare magazin. Acolo poate alege către care dintre ONG-urile participante să îşi îndrepte votul.

ONG-urile participante anul acesta şi cauzele pe care PROFI le susţine sunt următoare:

Asociaţia Touched România - Primul program demarat de Asociaţie, în 2005, a fost cel de voluntariat în spitale, prin care copiii abandonaţi erau îngrijiţi de voluntari. De atunci au trecut 14 ani, timp în care Touched România a înfiinţat alte şase proiecte sociale, inclusiv proiectul ¨Fii un erou! Ajută-i să rămână în braţele mamei lor!¨ şi a diversificat şi dezvoltat serviciile sociale oferite, ajutând peste 450 de mame şi copii să nu fie separaţi. Dintre multitudinea de proiecte, menţionăm aici doar o parte: găzduiesc mame şi copii aflaţi în dificultate, victime ale violenţei domestice, traficului de persoane, sărăciei şi excluziunii sociale, oferă alocaţii lunare de hrană, programe educaţionale pentru copii şi grup de suport pentru asistentele maternale, consiliere psihologică şi juridică femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice, dar şi orientare socială şi profesională.

Fundaţia Nadia Comăneci - Are ca principal obiectiv încurajarea, susţinerea şi promovarea performanţei în orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educaţională şi profesională şi la calitatea vieţii şi a familiei, militând pentru ”o viaţă de nota 10”. Fundaţia Nadia Comăneci, prin bursele „10 pentru gimnastică”, sprijină tinerele gimnaste care au rezultate bune atât în competiţiile de profil, cât şi la şcoală, dar care din cauza situaţiei financiare precare a familiei riscă să abandoneze activitatea sportivă. Proiectul se desfăşoară la nivel naţional, toate cluburile de gimnastică din ţară fiind încurajate să îşi susţină tinerele gimnaste să aplice la o bursă „10 pentru gimnastică”.

Asociaţia EcoStuff - dă startul proiectului ¨Pădurea mea¨ prin care doreşte să implice copiii şi voluntarii în acţiuni de protecţie a mediului prin plantare de copaci. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii implicaţi. Ei vor avea ocazia să se plimbe prin pădure, să culeagă seminţe, să le sădească, îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieţii care vor da naştere unor noi păduri. Pe termen lung, beneficiari suntem noi toţi, fiinţele care au nevoie de oxigen pentru a supravieţui. În plus, putem da ocazia unei generaţii în formare să înveţe şi să ne înveţe o lecţie preţioasă: niciodată nu e prea devreme sau prea târziu să înveţi lucruri noi.

Asociaţia Monumentum - ¨Ambulanţa pentru Monumente¨, care se ocupă de salvarea monumentelor istorice din România, aflate în stare de pre-colaps sau colaps, este un proiect al Asociaţiei, al cărei susţinător declarat este Alteţa Sa Regală Charles Prinţul de Wales. În decursul a trei ani de existenţă au avut 22 de intervenţii de punere în siguranţă a unor monumente în mai multe judeţe, de la biserici la turnuri de apărare, de la mori de apă la halte CFR, de la conace la simple porţi. Pe lângă restaurarea monumentelor, cei care au iarăşi de câştigat din proiect sunt chiar voluntarii implicaţi, tinerii dornici să înveţe tehnici de intervenţie pe monumente prin reactivarea meşteşugurilor.

Fundaţia Inocenţi - propune proiectul „Şi eu am dreptul să mă joc”, prin care sunt alături de copiii din spitale, sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul din care provine ori dizabilitatea pe care o are, pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Părinţi, specialişti în îngrijirea copilului mic, animatori socio-educativi, psihologi, psihoterapeuţi, psiho-pedagogi, kinetoterapeuţi, pedagogi sociali, educatori, consilieri de tineri sau asistenţi sociali implică copiii în activităţi terapeutice şi recreaţionale, terapie prin joc şi joacă, activităţi educaţionale (citesc, povestesc, scriu, învaţă, colorează etc.), activităţi prin care le stimulează dezvoltarea echilibrată.

Fundaţia United Way România - De 15 ani, Fundaţia United Way România oferă persoanelor defavorizate şanse sporite la servicii educaţionale, de sănătate şi de integrare social-economică. Acum e rândul proiectului ¨STOP sărăcie, START educaţie¨, care se concretizează prin programe de after-school pentru copii, ajutoare materiale, activităţi cu profesori, tutori şi mentori voluntari, dar şi prin implicarea mai activă a părinţilor copiilor, cu ajutorul psihologilor şi al asistenţilor sociali. Momentan sunt înscrişi în programul ¨STOP sărăcie, START educaţie¨ al Fundaţiei United Way România 6500 de copii. Şansele lor de a învinge sărăcia, de a deveni adulţi independenţi şi responsabili şi de a avea un impact pozitiv în comunitate sunt în creştere.

Federaţia Filantropia - Federaţia Filantropia - este o organizaţie nonprofit  care cuprinde 22 de asociaţii şi organizaţii neguvernamentale de pe teritoriul României, ce desfăşoară activităţi, programe şi proiecte în domeniul protecţiei copilului, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor aflate în dificultate, sănătate, educaţie nonformală pentru tineri, formare vocaţională, protecţia vârstnicilor, servicii de consiliere pentru cetăţeni străini, burse pentru elevi şi studenţi etc. Acum, prin proiectul ¨Sănătate la un click distanţă¨, 3 asociaţii membre ale Federaţiei Filantropia – Fundaţia Filantropia Timişoara - judeţul Timiş, Asociaţia Filantropia Oradea - Judeţul Bihor, şi  Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja- Judeţul Bacău, vor utiliza fondurile primite, pentru a implementa un proiect de telemedicină, care oferă servicii medicale de specialitate, cu ajutorul tehnologiei, pentru persoanele aflate în localităţi care nu au acces la servicii medicale.

Dacă decizi să te implici, ne vedem în magazinele PROFI în perioada 9 septembrie - 13 octombrie, ca să ajutăm împreună proiectele care sunt mai aproape de sufletul nostru. Este atât de simplu să ajuţi! Te invităm să afli mai multe despre proiectele de implicare socială pe noua platformă de CSR a PROFI, www.unmainemaibun.ro, lansată pentru a agrega toate proiectele sociale, a susţine iniţiativele PROFI în acest sens şi a-i informa pe cei interesaţi să se implice.