Travel

Reţetă de relaxare pentru weekend: Pe culmile răsfăţului, aproape de crestele munţilor, cu jacuzzi, saună şi arome îmbietoare

01 sep 2017 5093 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

În Poiana Braşov, în mijlocul munţilor, acolo unde canicula pare să nu răzbată, iar asfaltul încins e doar o legendă pe care toţi turiştii o aduc cu ei, există ceva şi mai bun decât răcoarea şi aerul curat. Jacuzzi, saună uscată, saună umedă şi câteva răsfăţuri în plus îşi duc clienţii pe culmi chiar mai înalte decât crestele munţilor din zonă. Pe culmile răsfăţului şi relaxării.

Zeci de arome - care mai de care mai îmbietoare - te ameţesc numai când intri în zona de spa a hotelului Sport din Poiana Braşov, un business deţinut de omul de afaceri George Copos. Dacă ar exista o terapie bazată doar pe parfumurile uleiurilor folosite pentru relaxare, aici cu siguranţă ar avea efectele scontate. Şi nu doar aromele sunt cele care fac ingredientele masajului speciale.

„Pentru masaje, folosim uleiuri aromate naturale, la tratamentele faciale şi corporale se lucrează cu produse pe bază de alge marine din gama Thalion şi pe bază de extracte preţioase cu aur, diamant, rubin din gama Medica 120. Gama de produse de lux Vyon are la bază extracte de caviar, acizi de fructe, celule stem de struguri“, spun reprezentanţii hotelului Sport din Poiana Braşov.

Asemenea tratamente îşi fac remarcate efectele atât în hidratarea pielii, redarea fermităţii, prevenirea îmbătrânirii, reducerea celulitei, cât şi în detoxifierea corpului. Pentru faţă, reţetele de tot felul contribuie la combaterea ridurilor şi la redarea elasticităţii tenului. Exact ca în reclame. Doar că produsele folosite vin la pachet cu răsfăţul oferit de mâinile dibace ale cosmeticienelor cu experienţă.

Sport Welleness Spa - centrul spa din cadrul hotelului de patru stele Sport din Poiana Braşov - a fost dezvoltat şi inaugurat de lanţul hotelier ANA Hotels în 2010, odată cu renovarea completă a hotelului care-l găzduieşte. Businessul aparţine familiei Copos, care mai are în Poiană şi hotelurile Bradul şi Poiana, alături de alte unităţi pe litoral.

George Copos, fostul finanţator al echipei de fotbal Rapid, a intrat în domeniul hotelier în urmă cu două decenii, când a cumpărat cele trei hoteluri din Braşov, împreună cu fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din Bucureşti. Ulterior, omul de afaceri a cumpărat şi clădirea în care funcţionează astăzi hotelul Athénée Palace Hilton. El este de altfel unul dintre cei mai puternici jucători din turismul local.

În Poiana Braşov, hotelul Sport este unul dintre cele mai cunoscute, fiind vedeta unei renovări de zece milioane de euro în urmă cu mai mulţi ani şi având grade de ocupare foarte mari în cea mai mare parte a anului.

Conceptul spa-ului de la interior valorifică materialele care se găsesc în zone de munte unde este amplasat - lemn, piatră, onix, granit şi, evident, apă. Designul a fost creionat astfel încât să se integreze perfect cu natura. La dezvoltarea acestuia, a lucrat o echipă formată din arhitecţi, designeri şi constructori din România, Austria, Germania şi Elveţia.

„Meniul Sport Wellness Spa are o structură complexă, cuprinzând atât terapii din zona de wellness şi răsfăţ, cum ar fi masajele de relaxare, cu pietre vulcanice, cu beţe de bambus, cu scoici, masaje de inspiraţie orientală (Ayurvedic, Shirodhara), cât şi masaje terapeutice, cum ar fi drenajele limfatice, reflexoterapia, duşul Vichy, duşul subacval sau hidromasajul“, spun reprezentanţii hotelului.

Închizi ochii şi îţi imaginezi vibraţiile picăturilor de apă dezmierdându-ţi corpul? Pietrele fierbinţi lipite de pielea ta de parcă acolo ar fi fost dintotdeauna? Atmosfera orientală care umple tot spaţiul din jurul tău cu aburi de relaxare? Dacă le simţi pe toate, înseamnă că te afli unde trebuie, cel puţin cu gândul, dacă nu şi cu trupul.

Cea mai scurtă terapie în acest spa durează 25 de minute, iar cea mai lungă ajunge la două ore. Şedinţa de 120 de minute însă este ritualul de răsfăţ în cuplu, în care sunt incluse masajul în tandem, hidromasaj dublu cu extracte naturale de plante şi, la final, un bonus pentru atâta „efort“ depus pentru relaxare - şampanie şi fructe. „Beneficiile terapiilor de tip wellness sunt de două tipuri: pe termen scurt, imediat, acestea diminuează stresul şi elimină tensiunile fizice şi psihice acumulate în organism. Pe termen mediu şi lung, aceste terapii îmbunătăţesc considerabil calitatea somnului, a stării psihice, a nivelului de energie“, spun reprezentanţii hotelului Sport.

Mai mult decât atât, explică specialiştii, hidroterapiile ajută şi la afecţiunile osteo-articulare, reumatismale şi de circulaţie. Se îndoieşte cineva că sunt mai plăcute decât o vizită la medic?

Cel mai popular tip de masaj însă este cel intuitiv, o surpriză de la început până la sfârşit. Practic, terapeutul are libertatea de a personaliza masajul în funcţie de nevoile specifice pe care constată că le are clientul, a cărui singură sarcină este să se lase purtat de val, chiar şi în mijlocul munţilor. Unde singura muzică ce răsună este cea a naturii.