Travel

Cât costă o vacanţă de Crăciun la unele dintre cele mai frumoase hoteluri de gheaţă din lume

18 nov 2012 359 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie

Antrepenorii din sectorul hotelier din Norvegia, Suedia, Canada şi Finlanda au găsit o modalitate ingenioasă de a profita de zăpada care se aduna afară în sezonul rece şi au construit hoteluri de gheaţă, adevărate atracţii turistice, scrie Business Insider.

Aceste destinaţii turistice din ţările nordice sunt mai mult decât nişte simple igluuri. Hotelurile de gheaţă sunt construite cu măiestrie artistică desăvârşită şi unele pot chiar rezista temperaturilor verii. Deşi temperaturile din camere sunt cuprinse între -5 şi -8 grade Celsius, acestea oferă un culcuş călduros. De asemenea, hotelurile dispun de restaurante. Spectacolul de lumini de pe cerul înstelat al ţărilor nordice reprezintă o altă atracţie pentru turişti, alături de plimbările cu sania.

ICEHOTEL din Suedia – la început, în urmă cu 22 de ani, era doar un proiect din Jukkasjärv, dar acum a ajuns unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume. Preţurile de cazare variază în funcţie de sezon, de zile sau de cameră. Astfel, conform siteului hotelului, preţul unei camere duble din gheaţă porneşte de la 185 de euro de persoană pe noapte de luni până miercuri şi poate ajunge până la 348 de euro în a doua jumătate a săptămânii.

Hotelul Sorrisniva Igloo din Alta, Norvegia este reconstruit în fiecare an, începând din anul 2000. O noapte de cazare costă 250 de euro şi include mic dejun, masă de prânz şi transport către centrul oraşului. Taxa de vizitare a hotelului este de 35 de euro de persoană.

Kirkenes Snowhotel este realizat din 15 tone de gheaţă şi zăpadă în fiecare an, în Norvegia. Hotelul este deschis din 20 decembrie până pe 20 aprilie. O cameră dublă sau simplă costă 285 de euro de persoană, preţul incluzând transportul din centrul oraşului Kirkenes, masa de prânz, micul dejun la restaurant şi saună.

„Satul de zăpadă” din Finlanda este construit în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie cu 1.000 de camioane de zăpadă. Preţul de cazare este de 120 de euro de persoană pe noapte pentru o cameră dublă şi 180 de euro pentru un dormitor simplu, incluzând şi un tur în satul de vacanţă plus mic dejun.

„Hotel de Glace” din Quebec este singurul hotel de gheaţă din Canada. A fost construit prima dată în 2001 din 15.000 de tone de zăpadă şi 500.000 de tone de gheaţă. Ofertele de cazare vin în 4 pachete la 400, 450, 500 şi respectiv 550 de dolari pe noapte pentru persoană, fiecare cu facilităţi specifice.