Style

Din vorbă-n vorbă cu Andreea Moldovan, general manager Avon România: Evadarea mea în natură e pe Valea Arieşului, în munţii Apuseni, unde părinţii mei au o casă de vacanţă, fără acces la internet şi cu o bibilotecă cu peste 2.000 de volume

19 apr 2019 2502 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Şi-a început cariera în piaţa media la Cluj, mai exact a fost asistent media pe zona de outdoor la compania Global Media. Apoi, acum mai bine de două decenii, a început să lucreze în cadrul gigantului american din domeniul cosmeticelor Avon şi nu a mai plecat din companie niciodată. Prima dată s-a angajat la Avon România în 1998, apoi a plecat în Maroc, iar când s-a întors a preluat o poziţie de global sales pentru 23 de ţări din Europa Centrală şi de Est. Ulterior, între 2005 şi 2010, a fost şef de vânzări pe piaţa din România, o perioadă de creştere puternică, în care Avon a reuşit să ajungă lider de piaţă, poziţie pe care şi-o menţine şi astăzi. Cariera a dus-o apoi la Praga, de unde a condus pieţele din Cehia şi Slovacia, iar apoi a preluat şi statele baltice şi Finlanda. Anul trecut, Andreea Moldovan a revenit în România după mai bine de un deceniu în care a călătorit cu Avon în jurul lumii. Acum ea conduce operaţiunile Avon în regiunea Europei de Sud-Est, adică România, Albania, Bulgaria, Republica Moldova şi Macedonia. Dorul de casă a făcut-o să revină, după cum spunea anterior chiar ea. „Am revenit pentru că am vrut ca şi copiii mei să îşi creeze o identitate. Plus că le place România.“

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă... Telefonul este accesoriul meu preferat, şi nu pentru că am acces rapid la orice informaţie, ci pentru că acolo am aplicaţia Spotify. Muzica pe care o ascult mă defineşte, mă ajută să schimb o zi mai puţin bună într-una bună sau pur şi simplu să mă relaxez sau energizez.

Cartea pe care o citesc acum este... „21 Lecţii pentru secolul XXI“, de Yuval Noah Harari. Mi-au plăcut foarte mult cele 2 cărţi consacrate ale aceluiaşi autor, „Sapiens“ şi „Homo Deus“.

Pasiunea mea este... sportul – Nu pot sa trăiesc fără sport. E una din sursele mele de energie. De la sesiunile de fitness din timpul săptămânii la schi, tenis, ciclism… profit de orice ocazie să fiu în mişcare. Călătoriile, muzica şi fotografia sunt cele care îmi hrănesc sufletul.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... sunt două - Africa de Sud şi Australia. Sunt favoritele mele datorită naturii foarte ofertante. Dar aş aminti şi evadarea în natură, pe Valea Arieşului, în munţii Apuseni, unde părinţii mei au o casă de vacanţă, fără acces la internet şi cu o bibilotecă cu peste 2.000 de volume.

O descoperire recentă din Bucureşti este... aş spune aproape de Bucureşti, EdenLand din Baloteşti – un parc de agrement cu foarte multe opţiuni pentru copiii mici şi mari, dar şi pentru adulţi.

Ceasul pe care îl port la mână este... nu port ceas. Multă lume spune că e un simbol al statutului social, dar pentru mine e un accesoriu care mai degrabă mă încurcă. Prefer acurateţea şi permanenţa telefonului.

Parfumul meu preferat este... Today Tomorrow Always de la Avon.

Beau întotdeauna cu plăcere... apă. Ştiu că multor persoane nu le place apa simplă, dar eu sunt îndrăgostită de ea şi nu aş schimba-o pe niciun alt fel de băutură.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să intru în vorbă cu localnicii şi să aflu de la ei secrete la care turiştii nu au acces în mod normal. Sunt fascinată de călătoriile în aer liber, de obiceiuri culinare, îmi place să merg pe jos, să descopăr oraşul pas cu pas.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Salvador Dali. Lucrările lui mi se par fascinante. Găseşti în ele poveşti suprapuse, o imaginaţie uluitoare, o combinaţie de excentricitate şi sensibilitate.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...schi, tenis, scuba diving, ciclism şi hiking-ul. Sunt pasionată de sport şi aş încerca aproape orice.

Restaurantul meu preferat este... Aromi, în Praga.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Jemaa el-Fnaa – faimoasa piaţă din Marrakesh. E un loc în care simţi cu adevărat vibraţia Marocului, e o experienţă multisenzorială pe care e foarte greu să o dai uitării.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... avocado şi îngheţată de ciocolată.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... hainele sport, lejere şi colorate, pe care le port în general în weekend.