Style

Cum se bucură oamenii din business şi cultură de sărbătorile de iarnă. Episodul 3: Despre aromele sărbătorilor

14 dec 2017 674 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Cristina Bălan este, împreună cu soţul ei, Laurenţiu Bălan, fondatoarea parfumeriilor Elysée şi Hip-Nose din Bucureşti, pe care le conduce din funcţia de managing director din 2008.

 

Cu ce parfum asociaţi sărbătorile de iarnă?

Sărbătorile de iarnă reprezintă o reală călătorie olfactivă. Mi-e greu să nu ador luna aceasta, mai ales că îmi aminteşte de mama, care îmi pregătea tot felul de surprize gastronomice de ziua mea. Aşa că parfumul pe care îl asociez cu această perioadă este unul uşor gurmand, vesel, acidulat, cu note efervescente de şampanie, de scorţişoară, de patchouli şi de răşină de brad. Tocmai am descoperit parfumul Ma Flamme, de la Dali Haute Parfumerie, o adevărată revelaţie olfactivă pentru mine, iar casa o înmiresmez de sărbători cu Natale de la Linari.

 

Ce cadou vă doriţi de Crăciun în acest an?

Sunt născută puţin înainte de Crăciun, mi-ar plăcea să primesc cadou o vacanţă la Paris. Totuşi, îmi place să sărbătoresc Crăciunul alături de familie, acasă.

 

Unde vă găseşte noul an?

Îmi place să evadez la tropice atunci când aici e frig, mai ales că, de ceva timp la noi începe să ningă din ianuarie. După prima ninsoare îmi place însă să merg la schi, să savurez mirosul de zăpadă proaspătă la prima oră a dimineţii. Cea mai puternică amintire olfactivă legată de iarnă este la schi, pe Postăvaru, după o noapte de ninsoare continuă. Parcă atinsesem Everestul, aşa m-am simţit când am început să schiez pe acea pârtie virgină.

 

Care este cea mai frumoasă amintire din această perioadă?

Cea mai frumoasă amintire pentru copilul din mine este sosirea lui Moş Crăciun, în care credeam cu frenezie. Parcă aud paşii lui la poarta bunicilor, moment care mă umplea de emoţie şi de bucurie. Toată aşteptarea din anul ce tocmai se scursese vibra în acele clipe frenetice şi unice. La fel cum colindele mă fac să mă simt din nou acel copil ce tremură de bucurie în aşteptarea lui Moş Crăciun, parfumul Dolce Passione al casei Pantheon mă face să visez la acele momente unice, de poveste.