Style

Cum îşi petrece weekendul Nikitas Aspiotis, şeful distribuitorului de băuturi PPD România. Când nu munceşte, îi place să facă sport şi să călătorească, mai ales în Grecia natală

08 apr 2018 787 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

El conduce din 2015 operaţiunile locale ale distribuitorului de băuturi PPD în România, companie ce are în portofoliu circa 20 de branduri, în special internaţionale, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Captain Morgan, Campari sau San Pellegrino. Când nu munceşte, executivului îi place să facă sport şi să călătorească, mai ales în Grecia natală.

 

Timpul liber îmi place să mi-l petrec cu familia şi cu copiii. Mai mult, sunt o fire care are nevoie de mişcare, aşa că zilnic fac sport. Te­nisul, una dintre pasiunile mele actuale, am început să-l învăţ după ce am venit în România.

 

M-am născut în Grecia şi am crescut în Sparta, o localitate din Peloponez amplasată pe teritoriul vechii Sparta. În 2015 m-am mutat în România. Nu a fost prima dată când am venit aici însă, datorită businessului veneam des aici, doar că stăteam de regulă doar 1-3 zile.

 

Înainte să mă alătur grupului PPD am lucrat pentru un operator telecom de top din Grecia, iar apoi pentru PepsiCo. Iniţial ca manager pe zona de marketing şi vânzări, iar apoi ca general manager pentru Cipru. Cariera mi-am construit-o în principal în industria de FMCG, deşi nu are legătură mare cu studiile mele în domeniul ştiinţelor politice. Iubesc însă domeniul bunurilor de larg consum datorită dinamismului său. Rezultatele se văd rapid în industrie. Îmi plac şi marketingul şi vânzările pentru că îţi permit să te apropii de consumator. Când m-am alăturat PPD ştiam multe dintre branduri pentru că multe sunt internaţionale. Îmi plus, îmi plăcea faptul că au poveşti în spate, iar oamenilor le plac poveştile.

Când am ales să vin în România, ştiam destul de bine piaţa şi ţara. Mi-a plăcut şi Bucureştiul pentru că este un oraş sigur. Nu am probleme să alerg seară de seară la ora zece spre exemplu. Îmi place mult Herăstrăul, atât pentru sport, cât şi pentru a lua masa pe malul lacului. O tură de lac pentru mine înseamnă şase kilometri pe care îi parcurg în special vara. Iarna prefer tenisul, dar nu renunţ complet la jogging, mai ales că locuiesc în apropiere de Arcul de Triumf.

Este una dintre zonele mele preferate din Bucureşti, dar nu singura. Îmi plac şi centrul vechi, arhitectura de pe Calea Victoriei, zona unde avem birourile (în apropiere de bulevardul Dacia).

Ne bucurăm aici atât de arhitectura caselor, cât şi de oferta de restaurante din zonă.

Unul dintre restaurantele mele preferate din Bucureşti este însă Grano, din zona Floreasca. Încerc să ajung cât de des pot la final de săptămână, weekendul meu începe de regulă vinerea seara.

La Grano îmi place pentru că e primitor, mâncarea e bună şi atmosfera prietenoasă. Când merg aleg pastele pe care le asortez cu un Aperol Spritz. Se potrivesc de minune.

Nu îmi petrec toate weekendurile în Bucureşti însă. Îmi place să şi călătoresc. În România am vizitat deja Braşovul, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Sinaia, şi nu în ultimul rând Sibiul. Este preferatul meu. Sunt mulţi cei care nu ştiu câte locuri faine sunt în România, sunt oraşe moderne, bine întreţinute, cu centre istorice extrem de frumoase. Şi nu în ultimul rând, sunt oraşe sigure. Dacă ar fi să amintesc şi ceva ce ar trebui îmbunătăţit, aş spune infrastructura. Apoi economia va exploda. Este doar o chestiune de timp.

 

Înainte să vin în România am trăit în Atena şi în Sparta, în zona de sud a Peloponezului. Mă întorc cu drag acolo, dar nu numai. Îmi plac şi insulele din Marea Egee. An de an merg cu familia undeva în Grecia. Unul dintre locurile mele preferate este insula Mykonos unde poţi găsi orice îţi doreşti. La fel ca în Bucureşti.

Acum 50 de ani, înainte de a fi descoperită de celebrităţi, Mykonos era total diferită. Era o insulă retrasă, calmă, cu plaje frumoase. Plajele sunt la fel de frumoase şi astăzi.

Per ansamblu, Grecia este cu siguranţă în topul destinaţiilor turistice pentru mine. Despre Peloponezul de sud, unde eu am crescut, nu se ştiu foarte multe lucruri. Şi totuşi, aici sunt unele dintre cele mai pitoreşti sate tradiţionale greceşti. Mâncarea este delicioasă, având la bază peşte şi ulei de măsline. Nu este o zonă dezvoltată turistic, dar în asta constă o parte din farmecul zonei.

 

Tot pe lista locurilor mele preferate se numără şi Sibiul, unde am fost de două ori, însă mi-ar plăcea să revin. Mi se pare că este ca o călătorie în timp, arhitectura fiind foarte bine conservată.

 

Am amintit doar locurile unde am ajuns şi unde mi-a plăcut. Există o listă şi mai lungă de ţări unde nu am fost, dar mi-ar plăcea, precum Norvegia, Islanda sau Suedia. Urmează!