Gastronomie

Apă de băut pentru “connoisseuri”

15 aug 2013 2410 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Apă provenită dintr-un gheţar topit este doar una dintre specialităţile H2O recomandate de un sommelier pentru mesele haute cuisine, scrie luxuo.com.

Un restaurant din Los Angeles a anunţat planuri de lansare al unui meniu de 23 de pagini cu 20 de varietăţi de apă, şi posibilitatea degustării acestora pentru cei ce comandă un “tasting meniu” care costă 12 dolari.  Restaurantul Ray’s&Stark Bar din cadrul Muzeului de artă Los Angeles pune la dispoziţia clienţilor un meniu separat pentru ape aduse din 10 ţări diferite, acompaniate de texte explicative, ca în cazul vinurilor.

Specificaţiile apelor includ printre altele conţinutul de minerale sau zona din care provine apa respectivă.

Conceptul e dezvoltat de un somelier de apă care a lansat la începutul anului o sticlă de apă de lux denumită şampania apelor. Provenită din izvoarele din nordul Californiei, Beverly Hills 90H2O pare să fie apa ideală de servit alături de gastronomie fină şi vinuri premiate.

“Apa , ca şi vinul are un impact semnificativ asupra felului în care savurăm mâncarea iar mulţi oameni nu ştiu că există o diferenţă”, a spus somelierul Martin Riese. Restaurantul din LA va avea printre altele branduri premium apă Fiji, San Pellegrino şi Evian dar şi varietăţi minerale din US. Vedeta meniului va fi o sticlă de apă de 750 de ml, denumită Berg, din California, despre care se spune că vine dintr-un gheţar topit  în vârstă de 15.000 de ani şi care nu conţine nici urmă de minerale. Preţul pentru o sticlă de Berg va fi de 20 de dolari.

În Europa, concept- store ul Collete din Paris oferă o varietate de ape minerale şi plate provenite din lumea întreagă.