Auto

A fost nevoie de doar un kilometru pe oră în plus faţă de vechiul record pentru ca Bentayga să devină cel mai rapid SUV din lume. Vă invităm să-l cunoaşteţi, atât la interior, cât şi la exterior!

28 mar 2019 596 afişări de Bogdan Alecu
Din aceeaşi categorie
Bentley a vrut să-şi adjudece titlul de cel mai rapid SUV din lume cu modelul Bentayga şi a lansat în acest scop o ediţie specială care vine să îi asigure poziţia de lider în cel mai exclusivist segment din lume. Până recent, Lamborghini deţinea „coroniţa de premiant“ cu modelul Urus care atingea o viteză maximă de 305 km/h. A fost nevoie de doar un kilometru pe oră în plus pentru ca Bentayga să devină cel dintâi.

Segmentul automobilelor de teren cu performanţe de supercar devine unul tot mai competitiv pe măsură ce toate brandurile de top au anunţat sau urmează să anunţe noi modele pe această piaţă. Astfel, diferenţa se face la nivel de detalii.

Cei de la Bentley doresc să menţină interesul pentru Bentayga, astfel că pentru 2019 au anunţat o nouă versiune Speed, cu o putere mărită de la 608 la 635 CP, ce duce la o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde în loc de 4,1 secunde şi o viteză maximă de 306 km/h. Aceste valori demne de maşinile de curse poziţionează modelul Bentayga Speed pe primul loc în topul celor mai rapide SUV-uri din lume.

Dar, dincolo de cifre, Bentayga Speed doreşte să accentueze ideea de exclusivism, într-un segment unde clientul este un fin cunos­cător al luxului. Astfel, Bentley Speed vine cu o serie de modificări discrete atât la interior, cât şi la exterior. Spre exemplu, liniile „agresive“ ale designului sunt subliniate de farurile fumurii, de benzile laterale în culoarea caroseriei şi de un spoiler impresionant care oferă indicii ale performanţei SUV-ului. Radiatorul şi grila de protecţie în nuanţe închise, designul unic al jantelor de 22 de inci - disponibil în trei finisaje, şi inscripţia Speed, subliniază designul sportiv al modelului care a scris istorie pe segmentul automobilelor de teren cu performanţe de supercar.

La interior, Bentayga Speed introduce o nouă temă de design. Aceasta include accente artizanale elegante pe marginea pernelor scaunelor şi a suporturilor de pe spătar, în jurul mânerelor de pe uşă şi pe consola inferioară. Interiorul supercarului este definitivat cu o nouă cusătură de contrast în formă de diamant, cu sigle Speed discrete, cu praguri metalice iluminate marcate cu Speed şi cu utilizarea tapiţeriei Alcantara - pentru prima dată pe un Bentayga. Nu degeaba se spune că diavolul stă în detalii.

Dar, pentru că nu a dorit să se îndepărteze complet de la modelul original, la fel ca în cazul oricărei alte versiuni Bentayga, Speed vine cu tracţiune integrală, este echipat cu diferenţial cu blocare electronică şi dispune de opt moduri dinamice de condus. Recalibrarea modului de rulare Sport oferă un condus mai alert, în timp ce sistemul de evacuare mai mare şi suspensia mai fermă sporesc şi mai mult implicarea şoferului.

Clienţii pot personaliza Bentayga Speed după propriile preferinţe, cu o gamă largă de opţiuni exclusiviste. Printre acestea se numără frâne ceramice, scaune frontale reglabile în 22 de poziţii - cu funcţie de masaj, panouri din fibră de carbon de pe bord, ecrane pentru scaunele din spate şi iluminat ambiental.

Pe scurt, Bentley Bentayga este o maşină pe care o poţi conduce oriunde, dar nu oricum, ci în condiţii de lux. Puternic, unic şi rafinat în egală măsură, modelul Bentayga este maşina potrivită pentru cei care îşi doresc lux fără compromisuri.