Arts & Design

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din Bucureşti, fostul sediu al Ambasadei SUA, de vânzare cu 7,5 mil. euro. Cum arată interiorul secret al palatului urban? Galerio FOTO

22 ian 2016 31480 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Regatta Real Estate, una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară cu capital românesc, a scos la vânzare două clădiri emblematice din Bucureşti, cea mai scumpă dintre ele având un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro.

“Vila Vintilă Brătianu, situată în zona Grădina Icoanei, este una din cele mai sobre şi impunătoare construcţii din Bucureşti. Realizată de arhitectul Petre Antonescu, vila a fost construită pentru a fi reşedinţa lui Vintilă Brătianu, fiul omului politic Ion C. Brătianu”, spun reprezentanţii companiei.

Reşedinţa se compune dintr-un corp principal şi un corp secundar ce comunică între ele, ambele alcătuite din subsol, parter, etaj, mansardă şi pod. Subsolul este destinat spaţiilor tehnice şi depozitării, accesul făcându-se atât din interior cât şi din exteriorul casei. Parterul cuprinde hol central, birou, bibliotecă, salon, salonaş şi se continuă cu corpul secundar, dedicat spaţiilor de servicii: bucătărie, oficiu, spălătorie, anexe. Etajul este alcătuit din dormitoare, băi, garderobe. La mansardă se găsesc alte dormitoare şi un spaţiu deschis. Vilă este prevăzută cu o scară principală centrală ce permite comunicarea între parter şi etaj şi o scară secundară, ce face legatura între toate nivelurile. Preşul vilei este de 3,9 milioane de euro.

“O altă reşedinţă specială aflată în portofoliul Regatta Real Estate este vila Edgar Mavrocordat. Situată în zona Intercontinental, aceasta a găzduit timp de mulţi ani sediul Ambasadei SUA la Bucureşti, fiind probabil una din cele mai cunoscute vile din Capitală. Vila are 49 de camere, dispuse pe o suprafaţă de 2.500 mp şi a fost construită în anul 1936”, mai spun reprezentanţii companiei. Preţul vilei este de 7,5 milioane de euro.