Arts & Design

Cristian Preotu, Le Manoir: "Obiectele pe care le port întodeauna cu mine sunt… telefonul Iphone 4 şi cardul bancar. Cu acestea poate fi rezolvată orice situaţie"

23 iul 2011 1124 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Cristian Preotu este proprietar Le Manoir, compania care deţine, printre altele, lanţul de delicaterii Comtesse Du Barry, barul de caviar Caviar Room şi măcelăria de lux La Boucherie Francaise.

Un obiect care mă reprezintă... este Ghidul Michelin unde sunt notate şi comparate cele mai bune restaurante şi hoteluri. Îl am tot timpul la mine în deplasările mele în Franţa sau Italia. Bazându-mă pe acest ghid, am început şi afacerile în domeniul vinului şi gastronomiei de prestigiu. Am discutat mult cu sommelieri sau "Maitre d'hotel" de la aceste restaurante celebre, care mi-au făcut recomandări către cei mai buni producători.

Cartea pe care o citesc acum...se numeşte "Demain, qui gouvernera le monde ?" (Mâine, cine va guverna lumea?). Autorul este Jacques Attali, un scriitor şi economist francez, unul dintre preferaţii mei.

Obiectele pe care le port întodeauna cu mine... sunt telefonul Iphone 4 şi cardul bancar. Cu acestea poate fi rezolvată orice situaţie.

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o... este sud-vestul Franţei. În oraşul Biarritz există un hotel care a fost reşedinţa de vară a lui Napoleon şi a soţiei sale Eugenie. Este un adevărat "palais francais" şi se numeşte Hotel du Palais.

Clima este foarte placută atât vara cât şi iarna iar restaurantele bune nu lipsesc din peisaj. Nu foarte departe este Bordeaux unde recomand o plimbare la castele. Deseori merg acolo împreună cu clienţii la degustări de vinuri.

O descoperire inedită dintr-o calatorie recentă este… un anticar din Bordeaux care are câteva piese extraordinare. Am cumpărat de la el un bar pentru noul Caviar Bar de langa Ateneu. Mobilierul este din lemn masiv, cu un blat gros de marmură. Piesa datează din 1890 şi a fost desprinsă din fostele ghişee ale Băncii Franţei din Bordeaux.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă... este o lucrare de artă semnată Mirel Zamfirescu. Un artist pe care l-aş colecţiona daca aş putea...

Am o colecţie mică de tablouri pe care le-am achiziţionat in timp. Dacă întâlnesc o piesă care-mi place, încerc să o iau.

Ceasul pe care îl port... este un Tag Heuer Grand Carrera 6.

Site-ul meu preferat... este Google dar mai citesc şi siteuri specializate de vinuri, ca winespectator.com.

Obiectul meu preferat din garderobă este... de fapt o marcă de pantaloni de care nu mă mai pot despărţi, Jacob Cohen.

Ziua gastronomică perfectă.... am avut-o recent în Paris . În aceeaşi zi, am fost la două restaurante cu trei stele Michelin. Prânzul a început în jur de ora 12.00 la restaurantul hotelului Bristol unde este bucătar şef Eric Frechon, iar seara am fost la Le Doyen, restaurantul lui Christian Le Squer. Totul a fost perfect.

Aflaţi mai multe detalii din ediţia de august-septembrie a suplimentului După Afaceri Premium care apare vineri, 29 iulie.