ZF News

Cosmote resimte impactul reducerii tarifelor de interconectare: veniturile totale scad cu 9% în trim. 2

07 aug 2014 899 afişări de Adrian Seceleanu
Din aceeaşi categorie

Veniturile totale ale Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, au scăzut cu 8,8%, la 101,6 mil. euro în al doilea trimestru din acest an, evoluţia fiind determinată în principal de reducerea din aprilie cu aproximativ 70% a tarifelor de interconectare în urma unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, potrivit datelor publicate de grupul elen OTE, acţionarul majoritar.

Impactul reducerii tarifelor de interconectare este şi mai vizibil în veniturile din servicii ale Cosmote (care nu includ încasările din vânzările de echipamente de exemplu), care au scăzut cu 14,6% în al doilea trimestru.

Profitul operaţional (EBITDA) a fost de 25,9 mil. euro, în scădere cu 14%, iar marja profitului operaţional a fost de 25,5% din venituri, în scădere cu 1,5 puncte procentuale.

La finele lunii iunie compania avea 6 milioane de clienţi, dintre care 26,2% aveau contracte de abonament. Numărul de clienţi business a avansat cu 10,1% faţă de anul precedent, reflectând ofertele dedicate lansate de companie şi “sinergiile” cu Romtelecom.

Venitul mediu lunar pe client a scăzut cu 2,9% în primul semestru, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare, conform OTE.