Info

(P) Un sfert de veac de inovaţie

21 feb 2017 41 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Kyocera aniversează anul acesta 25 de ani de când a lansat şi patentat tehnologia ECOSYS,  pentru echipamentele sale de tipărire. O tehnologie bazată pe utilizarea unor componente cu o durata de viaţă mult peste media pieţei şi care urmăreşte să livreze produse de calitate superioară şi cu costuri totale reduse.

ECOSYS nu se rezumă doar la tehnologie. ECOSYS are la bază trei concepte bine definite: Economie, Ecologie şi Sistem de tipărire.

ECOnomie se traduce prin determinarea Kyocera de a asigura produse fiabile la un preţ competitiv şi, mai ales, cu TCO redus (totalitatea costurilor de proprietate şi exploatare). Costurile de exploatare  în cazul echipamentelor de tipărire sunt, în general, substanţiale. Acestea sunt compuse din diverse categorii şi tipuri de cheltuieli directe şi indirecte: întreţinere, mentenanţă, exploatare , costuri asociate consumabilelor, cheltuieli de service, costuri de timp asociate acestora.

 În multe situaţii, la un echipament de tipărire, utilizat pe o durata medie 2-6 ani, costurile de exploatare pot depăşi cu mult valoarea achiziţiei. În plus, pentru echipamentele utilizate în companii mari, unde volumul materialelor tipărite este considerabil, costurile presupuse de intervenţiile autorizate pentru reparaţii sau înlocuiri de componente pot ajunge să fie atât de ridicate, încât clienţii să prefere mai degrabă să înlocuiască ehipamentul cu totul, decât să îşi asume cheltuielile de întreţinere. Tehnologia ECOSYS înseamnă utilizarea unor componente din materiale durabile şi de o calitate net superioară şi este modalitatea prin care Kyocera a redus drastic necesitatea intervenţiilor asupra echipamentelor de tipărire, reuşind astfel să reducă semnificativ costuri de întreţinere.

Datorită experienţei anterioare în domeniul produselor din material ceramic, Kyocera a redefinit întreaga perspectivă asupra durabilităţii componentelor: cilindrul realizat din Siliciu Amorf, material cu o rezistenţă surclasată doar de cea a diamantului, a devenit o tehnologie patentată şi apreciată în întreagă piaţă de echipamente de tipărire. Cu componente din materiale extra-durabile, echipamentele de tipărire Kyocera solicită mai puţine intervenţii de întreţinere şi au, în plus, capacitatea de a procesa un volum mai mare de operaţii de tipărire.

ECOlogia este în relaţie directă cu filosofia japonezilor de la Kyocera: respect faţă de oameni şi faţă de mediul înconjurator. Abordarea Kyocera se traduce prin utilizarea mai eficientă a energiei şi – indirect – prin reducerea poluării şi a risipei de resurse. Pentru a eficientiza procesele de tipărire, Kyocera a inovat fundamental, încă din etapa în care imprimantele convenţionale foloseau o unitate de imagine care includea cilindru, developer şi toner: când una din componente se defecta sau ajungea la finalul ciclului de viaţă, întreaga unitate trebuia înlocuită. Kyocera a fost primul producător de imprimante laser care a separat componentele, aşa încât cilindrul nu mai necesita înlocuire în momentul în care se termina tonerul, făcând o mai corectă distincţie între consumabile şi componente. Componentele fiind din materiale extrem de durabile, la echipamentele Kyocera singurul consumabil este tonerul… de 25 de ani!

Nu în ultimul rând, imprimantele şi multifuncţionalele Kyocera au fost gândite să funcţioneze într-un SYStem – flexibil , modular, care să permită ajustarea facilă a tehnologiei la necesităţile permanent în schimbare ale unei companii.

Cele mai multe echipamente Kyocera sunt gândite că ‘baza’ şi ‘opţiuni’, aşa încât o unitate să poată fi ajustată şi extinsă, în funcţie de necesităţi, cu funcţionalităţi şi caracteristici suplimentare.  Este de aşteptat ca, odată cu progresul tehnologic şi infrastructurile IT să se schimbe, să avanseze: ca atare, imprimantele şi multifuncţionalele Kyocera sunt create pentru a putea opera în orice tip de reţea standard, aşa încât să asigure interoperabilitatea necesară unei funcţionari optime a întregului sistem în ansamblu. Aplicaţiile de business dezvoltate de Kyocera au rolul de a furniza utilizatorilor toate facilităţile necesare pentru a obţine eficienţă maximă (timp/resurse/cost).

Toate echipamentele Kyocera sunt certificate “Energy Star”, iar majoritatea sunt testate şi certificate “Der Blaue Engel”.