Info

(P) Proiectul din România în care atracţia principală va fi un parc de peste 55.000 mp

24 mai 2018 2229 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

La Timişoara, zona din proximitatea celui mai mare mall din afara Capitalei se schimbă de la o lună la alta, pe măsură ce avansează lucrările de construcţie la ansamblul Openville. Primul proiect de tip multifuncţional din regiune este dezvoltat în jurul actualului Iulius Mall, care va fi conectat de noi funcţiuni complementare, precum clădiri de birouri, spaţii verzi, centre de evenimente şi opţiuni de petrecere a timpului în aer liber. Un concept pe care compania IULIUS l-a implementat la Iaşi, în ansamblul Palas.

Transformarea arealului Iulius Mall Timişoara în ansamblul mixt Openville a început în ianuarie 2017, atunci când a fost inaugurată prima clădire de birouri din cele şapte pe care le va include proiectul dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe. De atunci, zona a continuat să evolueze, astfel că, în prezent, Iulius Mall este flancat de două clădiri office funcţionale, cea de-a treia urmează să fie finalizată anul acesta, iar la cea de-a patra se lucrează din aprilie. La capitolul infrastructură rutieră, în primăvară s-a inaugurat prima parcare supraetajată din Timişoara, în urma unei investiţii de peste 12,6 milioane de euro, iar de curând au început lucrările la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto, care va fluidiza traficul.

Restaurante şi cafenele tematice, cinema VIP şi noi branduri

Componenta de retail a ansamblului Openville este un alt punct cheie la care se lucrează de la finele anului trecut. Peste 47.000 mp vor fi creaţi suplimentar, noile spaţii urmând să fie amenajate într-o extensie a Iulius Mall Timişoara, la parterul clădirilor office şi în proximitatea viitorului parc.

Noutatea adusă pe piaţă constă în conceptul propus: shopping şi opţiuni de entertainment în interior, dar şi în aer liber. Openville va fi locul unde îţi poţi petrece ziua la cumpărături, vei lua masa cu prietenii, te poţi plimba prin parc cu familia sau vei asista la evenimente diverse. Branduri internaţionale se vor alătura marilor retaileri deja prezenţi în Iulius Mall, iar o parte dintre aceştia îşi vor mări locaţiile. Totodată, cinematograful Cinema City se va extinde până la 12 săli şi le va aduce timişorenilor conceptul de cinema VIP: cină şi film, în sistem ultra all inclusive.

Antreprenorii din Timişoara s-au focalizat şi ei pe locaţii de food&beverage, precum restaurante, cafenele şi patiserii, fie francize ale unor branduri de succes, fie concepte proprii. Elementul comun? Amenajarea tematică, designul interior aparte şi meniurile cu un strop de inedit.

1.400 de arbori, carusel pentru copii şi lac, în parcul Openville

Ansamblul Openville va fi un veritabil centru urban, în care componentele sale diverse vor fi interconectate prin legături pietonale, dar mai ales printr-un parc care urmează a fi amenajat anul acesta peste viitoarea parcare subterană a proiectului.

Parcul va fi principala ancoră a destinaţiei de retail. Aici, vegetaţia luxuriantă, piaţetele pentru evenimente şi opţiunile de entertainment se vor completa cu restaurantele şi cafenelele tematice de la parterul clădirilor de birouri, toate cu panoramă şi terase spre zona verde.

Parcul va fi unul dintre cele mai spectaculoase spaţii verzi din România datorită elementelor sale: 1.400 de arbori, 20.000 de arbuşti, gazon special pe care vizitatorii se pot aşeza, piaţete, alei de promenadă, carusel pentru copii, chiar şi un lac.

Openville Timişoara va fi principalul pol de business, retail şi entertainment din vestul României. Prima etapă de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru al acestui an şi va include: 47.000 mp de retail suplimentari, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, un parc, peste 1.500 de noi locuri de parcare şi un pasaj auto subteran.