Info

(P) Hyperfy transformă industria de securitate fizică din România: Inteligenţa Artificială, elementul cheie al MotionMask - noua platformă de blurare video lansată de companie

27 ian 2023 556 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Tehnologiile de ultimă generaţie şi inovaţia continuă sunt astăzi pilonii principali în tranziţia tuturor industriilor la nivel global către digitalizare. Printre aceste industrii se numără şi cea a securităţii fizice, care, potrivit unui raport realizat de compania de cercetare de piaţă Grand View Research, se estimează că va ajunge la o valoare de peste 203 miliarde de dolari până în 2030 la nivel global.

Industria de securitate fizică prinde din ce în ce mai mult amploare şi pe piaţa din România. Hyperfy, dezvoltator român de platforme de software transformă industria locală prin intermediul tehnologiei. Iar cel mai recent exemplu este MotionMask, o platformă web de blurare video pe bază de inteligenţă artificială, ce răspunde nevoilor diversificate ale companiilor în ceea ce priveşte conformitatea cu normele GDPR.

În calitate de lider pe piaţă în ceea ce priveşte soluţiile de securitate fizică pentru sectorul bancar, Hyperfy depăşeşte graniţele soluţiilor clasice bazate pe pază umană, propunându-şi să aducă valoare adăugată prin optimizarea serviciilor de securitate fizică cu ajutorul tehnologiei.

Alături de Abris Capital Partners (“Abris”), fond independent de top de private equity specialist în transformarea ESG, Hyperfy îşi asumă obiectivul de dezvoltare şi revoluţionare a pieţei locale de securitate fizică, soluţia MotionMask fiind un rezultat al eforturilor constate pe care compania le face pentru a întâmpina nevoile clienţilor atât din mediul privat, cât şi a celor din sfera persoanelor fizice.

MotionMask oferă anonimizare video selectivă sau totală şi integrează tehnologie de ultimă generaţie – algoritmii de inteligenţă artificială, bazaţi petehnologie Deep Vision, fiind pilonii tehnologici din spatele soluţiei. Prin intermediul platformei, utilizatorii au posibilitatea să anonimizeze elemente specifice din materiale video, respectiv persoane şi autoturisme, fiind astfel un instrument facil ce asigură îndeplinirea cu uşurinţă a cerinţelor ce ţin de conformitatea cu regulamentul GDPR.

Dezvoltată în întregime la nivel local cu experţi de business, dezvoltatori şi data scientists, soluţia MotionMask® reprezintă încă o confirmare a rolului pe care tehnologia de ultimă generaţie, precum inteligenţa artificială, îl are în identificarea de oportunităţi pentru transformarea mediului organizaţional actual.

Creşterea accelerată a pieţei de securitate fizică la nivel global înseamnă o creştere concomitentă a cantităţii de informaţii şi date, ce va deveni din ce în ce mai greu de gestionat, mai ales din perspectiva protecţiei datelor cu caracter personal. MotionMask® a fost dezvoltat în ultimul an pentru că ne-am dorit şi ne dorim în continuare să oferim clienţilor noştri soluţii cât mai diversificate şi complete şi să venim în întâmpinarea nevoilor acestora. Prin eforturile pe care le depunem zilnic, ne dorim să contribuim la consolidarea industriei de securitate fizică prin inovaţie tehnologică, realizată la nivel local”, a declarat Lucian Măţăoanu, CEO Hyperfy.

 

Care sunt principalele beneficii ale platformei MotionMask

MotionMask este un instrument flexibil şi eficient care oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de beneficiile şi avantajele sistemelor de supraveghere video, fără sacrificii privind aspectele ce ţin de protecţia datelor. Prin intermediul platformei web, cei interesaţi au posibilitatea de a realiza anonimizare de înaltă precizie a autovehiculelor şi a persoanelor din materiale video, într-un mod automat, în funcţie de nevoi.

De asemenea, pe lângă respectarea regulamentului privind protecţia datelor, MotionMask® facilitează editarea video, atunci când este nevoie de blurarea unui conţinut sensibil, fără ca utilizatorul să aibă nevoie de instalare locală. Platforma pune la dispoziţie modalităţi facile de integrare, pe bază de API, pentru alte aplicaţii ce pot beneficia de functionalităţile native de blurare.

 

Cum funcţionează şi care este tehnologia din spatele celei mai recente soluţii de securitate fizică de pe piaţa din România

Platforma MotionMask poate fi folosită cu succes de oricine prin crearea unui cont, urmând câţiva paşi simpli şi intuitivi, cu un timp minim de procesare:

1. Încărcare video

2. Alegerea modului de blurare (blurare completă/selectivă a persoanelor şi/sau maşinilor)

3. Identificarea şi selecţia de actori identificaţi în video

4. Procesarea cerinţelor

5. Vizualizarea rezultatului şi descărcare video

Platforma dispune de  analiză video avansată, bazată pe modele neurale Deep Vision de ultimă generaţie. Pe lângă aspectele ce ţin de inteligenţa artificială, platforma oferă utilizatorilor o nouă abordare pentru a minimiza timpul de procesare, folosind o distribuţie inteligentă şi eficientă a sarcinilor într-o reţea descentralizată eterogenă, bazată pe blockchain. Tehnologia din spatele produsului dezvoltat de Hyperfy asigură îndeplinirea unor obiective, precum:

Cei interesaţi îşi pot crea un cont pe motionmask.ai şi pot testa produsul gratuit cu abonamentul Intro, pentru videoclipuri cu o durată maximă de 1 minut. Platforma oferă abonamente în funcţie de nevoile utilizatorilor, aşadar aceştia pot trece la opţiunea superioară: abonamentul Craft (pentru videoclipuri care durează până la 20 de minute, cu rezoluţie maximă de 1080p), abonamentul Power (videoclipuri de până la 60 de minute, cu rezoluţie maxima 4K) şi cel Enterprise (dedicat companiilor mari cu volum mare de videoclipuri ce necesită blurare).