Info

(P) Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe: „Un loc fruntaş în piaţă înseamnă şi o puternică reputaţie organizaţională în menţinerea, respectiv atragerea de noi talente”

12 oct 2018 698 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

KWS Seminţe, unul dintre cei mai importanţi producători de seminţe pentru agricultură la nivel mondial şi în topul primelor trei companii de profil din România, este cotată ca unul dintre cei mai de seamă angajatori din industria agro, în ceea ce priveşte responsabilităţile prevăzute în contractul de muncă, oferind premisele unora dintre cele mai sigure locuri de muncă din piaţă*. De asemenea, atractivitatea companiei ca angajator situează KWS Seminţe pe locul al doilea în rândul celor care o cunosc.

Conform unui studiu recent Inspire Group, primele trei cele mai importante criterii de alegere ale unui job în agribusiness sunt nivelul salarial, echilibrul între viaţa personală şi cea privată şi mediul de lucru plăcut, la care KWS se află în topul primelor trei companii de profil din piaţă, poziţie pe care o ocupă şi în ceea ce priveşte performanţele de business. Compania se poate mândri cu un nivel foarte ridicat de retenţie al angajaţilor din companie, majoritatea având o vechime de peste 5 ani în companie, iar mai mult de 25% chiar de peste 10 ani şi mai mult.

„Puterea exemplului şi responsabilizarea asumată a angajaţilor sunt factori - cheie pentru ca aceştia să se simtă motivaţi şi implicaţi în bunul mers al companiei. Avem o cultură organizaţională foarte bine pusă la punct, interacţiunea între noi la job porneşte de la respect şi încredere, iar, ca urmare, multe talente din echipa noastră au fost promovate în poziţii - cheie la nivel regional, mai exact în Sud-Estul Europei”, declară Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe.

În România, KWS Seminţe acordă o consideraţie sporită implementării programelor de specializare profesională, orientare vocaţională şi dezvoltare personală, cel mai bun exemplu de continuitate şi evoluţie fiind chiar Country Manager-ul companiei, Doriana Niţu, care se află la cârma KWS Seminţe încă de la început.

Astfel, KWS Seminţe este o companie matură, stabilă, în care talentele vin, rămân şi atrag, la rândul lor, alte talente. Concret, este un jucător cu intenţii serioase de dezvoltare în România, o companie care investeşte în oameni, considerând că stabilitatea angajaţilor este un pilon important pentru o creştere sănătoasă.

„Valorile noastre la nivel global sunt spiritul de echipă, încrederea, viziunea. Încurajându-ne oamenii să vină cu idei, obţinem mai mult decât doar un job corect făcut, adică strict pe măsura specializării. La origine suntem o companie germană de familie, în care tuşa umană şi abordarea personală sunt elemente transmise de la o generaţie la alta. Performanţa nu înseamnă doar echipamente de ultimă generaţie. Performanţa porneşte în primul rând de la oameni” mai spune Doriana Niţu. 

Deoarece KWS Seminţe oferă posibilitatea unei vederi de ansamblu a întregului business cu seminţe, integrând tot fluxul de activităţi, de la cercetare - ameliorare, până la infrastructură proprie de depozitare şi livrare, orice angajat cu fundament agronomic (şi nu numai) îşi poate perfecţiona baza practică din acest domeniu, parcurgând toate etapele procesului de producţie a seminţelor. În plus, KWS Seminţe este singura multinaţională cu staţiune proprie de cercetare-ameliorare în România, care, pe lângă proiectele raportate la piaţa româneasca, exportă forme parentale în toată Europa, dar şi în ţări din Asia, America de Nord şi de Sud. Tot în România, compania germană şi-a dezvoltat hub-ul logistic pentru toată regiunea din Sud-Estul României şi nu numai. Prin aceste investiţii, reprezentanţa din România este un important pilon în strategia de dezvoltare pe termen lung a companiei multinaţionale.

KWS Seminţe, în „liga mare” a companiilor producătoare de seminţe ce activează pe piaţa românească

KWS Seminţe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul companiilor producătoare de seminţe pentru agricultură  în România. Compania este activă pe piaţa locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată şi profesionistă, care a crescut în 16 ani la peste 125 angajaţi.

Cu o prezenţă remarcabilă în peste 70 de ţări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluţie şi performanţă, utilizând vasta experienţă în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat şi de încredere al fermierului de pretutindeni.

De mai bine de 160 de ani, compania KWS îşi aduce permanenta contribuţie la susţinerea fiecărui fermier cu soluţii inovative şi personalizate pentru recolte performante, profitabile, independenţă şi prosperitate pe termen lung.

*conform studiului « Employer Image of Agro Industry, February 2018 », realizat de  Inspire Group