Info

(P) Cum să alegi mobilier baie: sfaturi utile şi greşeli pe care să nu le faci

05 aug 2022 127 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Iată câteva sfaturi utile despre cum să alegi mobilier baie în funcţie de stilul personal şi de tendinţe. Baia este încăperea din casă în care te relaxezi după o zi obositoare şi în care te pregăteşti dimineaţa pentru a ieşi din casă. De aceea, trebuie să fie mobilată cu grijă. Un mobilier baie va fi ales în funcţie de decorul casei, dar şi de gustul tău personal.

Reţine că instalaţiile sanitare, lavoarele, duşurile şi cada baie trebuie să fie funcţionale şi practice, precum şi plăcute din punct de vedere estetic. Mărcile de mobilier baie oferă într-adevăr multe soluţii pentru amenajarea băii în funcţie de nevoile şi gusturile fiecăruia. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi mobilier baie fără regrete.

Cele mai bune obiecte sanitare

În ceea ce priveşte cele mai bune obiecte sanitare pe care să le alegi, dacă spaţiul este mare, poţi decide să montezi o chiuvetă dublă sau o cadă autoportantă cu picioare rotunjite care să fie plasată în centrul camerei, dacă vrei o baie în stil vintage. Asortează robinetele şi accesoriile în culorile preţioase auriu şi argintiu şi gresia albă dreptunghiulară ca acoperire a pereţilor.

Dacă, pe de altă parte, dimensiunea camerei este destul de mică, va trebui să te mulţumeşti cu o singură chiuvetă, alegând poate obiecte sanitare suspendate pe perete, şi un duş de tip walk-in sau o cada mică.

Băi moderne: cele mai recente tendinţe de design interior

Este decorul casei tale contemporan? Atunci, probabil că vrie să îţi mobilezi baia într-un stil modern.

După o zi stresantă la serviciu, nu îţi doreştinimic mai mult decât să te relaxezi în baie? Atunci baia în stil japonez este cu siguranţă pentru tine. Materiale naturale, linii geometrice curate, o cadă baie mare, plante şi lumânări, baia ta de tip spa va fi o adevărată oază de relaxare. Într-o baie cu aromă orientală, nu trebuie să lipsească, dacă este posibil, ferestrele mari care privesc spre exterior: contactul cu natura este fundamental.

Cada de bai

Alegerea căzii de baie este unul dintre punctele cheie atunci când începi să proiectezi o baie. Forma, dimensiunea şi materialul influenţează atât stilul camerei, cât şi locuibilitatea întregii încăperi. Cum să alegi o cadă baie? Este important să selectezi cada în funcţie de spaţiul disponibil; dacă ai puţin spaţiu, sfatul este să alegi o cadă dreptunghiulară cu un design compact. Diferit pentru cei cu băi mai mari: în acest caz, te poţi juca cu forme şi modele inovatoare.

Ceea ce diferenţiază, de asemenea, căzile de baie sunt materialele: lemnul, fonta şi acrilicul sunt, fără îndoială, printre cele mai populare. Un alt material, mai de design, perfect pentru un stil modern, este sticla.

Gresie de baie şi gresie de perete

Atunci când alegi gresie şi faianţă pentru baie, există câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi. Din nou, este important să ţii cont de dimensiunea şi înălţimea camerei; o faianţă mare, de exemplu, poate da o senzaţie de spaţiu. Poţi alege între diferite tipuri de gresie şi faianţă, pentru placarea spaţiului de duş, pentru pardoseală şi pentru perete.

Nuanţele pentru gresie pot schimba complet caracteristicile unei încăperi. Tendinţa actuală preferă paletele de culori neutre, sobre şi elegante, cum ar fi albul, griul sau tonurile de lemn. Desigur, pentru cei care vor să îndrăznească cu combinaţii mai capricioase, sfatul este întotdeauna să dozeze culorile şi să nu creeze mix & match-uri prea forţate. Cel mai important lucru va fi întotdeauna să îţi urmezi gustul personal.

Accesorii pentru baie

Lista de accesorii pentru baie este cu adevărat extinsă, atât din punct de vedere estetic şi stilistic, cât şi din punct de vedere economic. De la coşuri pentru rufe murdare la seturi de dozatoare de săpun, de la covoare la şine pentru prosoape, toate accesoriile şi micile detalii care fac ca o baie să fie unică. Este important să le asortezi cu restul de mobilier baie pentru a crea o armonie potrivită.