Eveniment

(P) Ras al-Khaimah: vacanţa spectaculoasă pe care o cauţi

18 feb 2022 5909 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Ras al-Khaimah sclipeşte acum ca una dintre cele mai în vogă destinaţii turistice de pe harta Orientului. Turiştii care aleg să se îndepărteze de calea bătătorită spre Dubai şi Abu Dhabi, ajung să petreacă o vacanţă autentică şi relaxantă printre plaje infinite, munţi înalţi şi mii de ani de istorie păstraţi în inimile vechilor oraşe.

Emiratul Ras al-Khaimah este unul dintre cele şapte care compun Emiratele Arabe Unite şi oferă experienţe inedite departe de aglomeraţie. Numit Capitala Turismului din Golf pentru al doilea an consecutiv, destinaţia s-a remarcat prin potenţialul său turistic extraordinar, dar şi prin orientarea condiţiilor de călătorie spre confortul turiştilor. Ras al-Kaimah este în portofoliul Eturia printr-o serie de pachete de vacanţă încă din 2021, iar, de atunci, sute de turişti au reuşit să descopere o destinaţie deosebită, sigură, liniştită şi surprinzător de bogată în activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Ras al-Khaimah deţine toate ingredientele pentru vacanţa visată pentru orice tip de călător, deoarece adună, pe un teritoriu nu foarte vast, de la priveliştile dramatice şi uluitoare ale maiestuoşilor munţi Hajjar la oazele verzi de vegetaţie luxuriantă ascunse printre dunele de teracotă şi de la zecile de kilometri de plaje fine la paradisurile subacvatice din Golful Persic.

Ce poţi descoperi aici?

 

Istorie şi cultură

Dacă ne întoarcem în timp, în Julfar - numele vechi - găsim un port islamic în care vase mici şi mari creează un furnicar. Tocmai de aceea, zona a înflorit şi s-a îmbogăţit datorită negoţului. În traducere „primul dintre corturi”, Ras al-Khaimah ascunde peste 7.000 de ani de istorie, tradiţii şi cultură care fascinează călătorii.

Ras al-Khaimah este şi numele celui mai important oraş al emiratului - iar farmecul său este că poate fi privit dintr-o serie de unghiuri: poate fi escapada de weekend ideală, sejurul arăbesc plin de şarm, destinaţia dorită pentru shopping, locul în care fugi de aglomeraţie sau cartea de istorie a lumii arabe.

 

Aventură unică

În ultimii ani, Autoritatea de Dezvoltare a Turismului Ras Al-Khaimah a derulat o serie de proiecte pentru ca turiştii să aibă parte de adrenalină în cele mai inedite cadre naturale din EAU: chiar pe Muntele Jebel Jais, cel mai înalt din emirate. Jais Adventure Park este astăzi o poartă către atracţii pline de aventură atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Jebel Jais Viewing Deck Park, cea mai lungă tiroliană din lume şi Jais Sky Tour sunt doar câteva dintre activităţile care atrag turiştii dornici de a-şi testa limitele şi a trăi experienţa vieţii lor!

 

Natură surprinzătoare

Pentru că Ras Al-Khaimah se laudă în primul rând cu bogăţia naturală, şi activităţile oferite vizitatorilor sunt pe măsură şi pot fi practicate în siguranţă alături de ghizi specializaţi: drumeţii, alpinism, rappel şi chiar canyoning.

Pasionaţii de drumeţii sunt mereu entuziasmaţi de traseele pe care le oferă munţii arizi din Ras Al-Khaimah. Cu peisajele lor cameleonice - de la roz, roşu, purpuriu şi până la cafeniu, în funcţie de lumina zilei - trekking-ul a devenit rapid cea mai populară activitate a zonei. Emiratul deţine trasee de drumeţii în Munţii Hajar bine marcate şi de toate tipurile: de la plimbările lejere de două ore până la o via ferrata conectată cu tiroliene, acoperă toate nivelurile de adrenalină şi experienţă. De exemplu, traseul prin Wadi Monay e perfect pentru cei care preferă o plimbare lejeră de maximum trei ore, dar în care să admire peisaje pitoreşti. Iar The Hidden Oasis este un traseu de 15 km cu provocări pentru cei mai experimentaţi şi duce către un platou înverzit din inima munţilor, considerat unul dintre cele mai uimitoare locuri din emirat!

 

Experienţe autentice

O zi şi o noapte în deşert este experienţa pe lista turiştilor care vizitează Ras al-Khaimah: un safari pe dune, o plimbare pe cămilă, o seară petrecută într-un cort de lux cu iz tradiţional pentru a vedea miliardele de stele - sunt cele mai râvnite experienţe.

O altă vizită de neratat este cea la ferma de perle Suwaidi, singura fermă de perle din EAU. Aceasta oferă vizitatorilor şansa de a cunoaşte istoria perlelor din Emirate printr-o serie de experienţe, ca scufundarea după scoici şi deschiderea lor în căutarea perlelor.

Plaje inedite

Ras al-Khaimah are tot ce-i trebuie ca să vrăjească şi cel mai pretenţios călător pentru că deţine o suită de plaje de calitate, aurii şi întinse, brodate de resorturi futuriste, care oferă servicii de cea mai bună calitate. Cei 64 de kilometri de plajă nu lasă loc nicio clipă conceptului de „înghesuială”. Diversele activităţi acvatice sunt şi ele disponibile, mai ales că Golful Persic prezintă toate culorile sale din adâncuri: o lume a coralilor ce încântă şi invită iar şi iar la snorkeling şi scufundări.

Printre cele mai faimoase plaje, se numără Flamingo Beach şi Turtle Beach, ideale pentru cei mici, cu intrare lină în apă; plaja albă Mina Al Arab - preferata amatorilor de peisaje exotice pitoreşti şi plaja Khor Al Qantara - aflată la marginea unei rezervaţii naturale a păsărilor, e opţiunea perfectă pentru iubitorii de natură sălbatică.

 

Resorturi premium

Răsfăţ de înaltă clasă, lux şi stil, servicii orientate către client, confort suprem şi arhitectură ce invită la relaxare - aşa se poate descrie, în câteva cuvinte, experienţa la un resort din Ras al-Khaimah. Hilton, Ritz-Carlton sau Rixos sunt cele mai apreciate lanţuri hoteliere care se găsesc şi în ofertele Eturia.

 

Pachetele de vacanţă Eturia pornesc de la 890 euro/persoană şi includ zborul charter, 7 nopţi de cazare cu mic dejun într-un hotel de 4* sau 5*, transferuri şi taxa de aeroport, serviciu telefonic pentru urgenţe 24/7.

 

O destinaţie de încredere

În timpul pandemiei, Ras al-Khaimah a câştigat încrederea turiştilor cu certificarea sa dedicată, Stay Safe Hotel, oferind partenerilor cele mai bune practici globale în materie de siguranţă şi igienă. Acest lucru a făcut ca destinaţia să fie prima din lume care a primit prestigioase distincţii precum Bureau Veritas SafeGuard Label şi Safe Travels Stamp de la World Travel and Tourism Council.