Travel

Pentru că tot este weekend, ne-am gândit să vă povestim cum îşi petrece finalul de săptămână Leyla Kadiroglu, CEO-ul agenţiei de turism Prestige Tours. Când nu se relaxează gătind, îşi petrece timpul liber cu prietenii sau cu familia

14 apr 2018 2766 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

Este CEO al uneia dintre cele mai mari agenţii de turism de pe plan local, Prestige Tours, dar conduce şi compania-mamă din Turcia, Caly Group, unul dintre cele mai mari grupuri de profil din ţara scăldată de Marea Mediterană şi de Marea Neagră. Dincolo de pasiunea pentru călătorii şi de jobul care o trimite în fiecare săptămână într-o altă destinaţie, Leyla Kadiroglu a învăţat şi tainele gastronomiei. Cu cămaşa de chef aşezată perfect, găteşte fie la propriul restaurant din Istanbul, fie în bucătăria de acasă. Şi când nu se relaxează gătind, îşi petrece timpul liber cu prietenii sau cu familia. Acasă, în Turcia.

 

Un weekend perfect este pentru mine atunci când fac o plimbare lungă pe coasta Bosforului sau mă relaxez gătind acasă. Îmi place să ies şi cu prietenii, dar şi să mă relaxez pur şi simplu acasă. Lucrez pentru „vacanţe“ de când am devenit membru în board-ul Caly Group şi călătoresc aproape în fiecare săptămână. Aşa că weekendurile pe care le petrec acasă sunt perfecte. Le-aş alege oricând în detrimentul unui city break în străinătate.

Totuşi, pentru că în continuare călătoresc foarte mult, primul lucru pe care îl fac atunci când ajung într-un oraş nou este să caut cafeneaua preferată de localnici şi să gust o cafea în timp ce mă bucur de atmosferă şi de privelişte. Şi în acest timp obişnuiesc să îi rog pe localnici să mă ajute să creez o listă de locuri pe care trebuie să le văd luând oraşul la pas. Astfel, îmi place să fiu un turist „tradiţional“ şi să nu am încredere doar în informaţiile de pe internet, ci şi în localnici care mă ajută să descopăr lucruri noi. Îmi place să socializez cu oamenii şi de aceea am atât de mulţi prieteni din diferite colţuri ale lumii.

Am călătorit în toată lumea, însă locul unde aş vrea să mă întorc din nou şi din nou este plaja Santa Monica din California. Şi nu pentru frumuseţea sa, ci pentru sentimentul pe care mi-l

inspiră de fiecare dată când mă duc acolo. Am petrecut clipe minunate atunci când eram studentă la Universitatea California din Los Angeles (UCLA).

În California este cald tot anul, însă o destinaţie pe care o recomand pentru o vacanţă de vară este Coasta Turciei de la Marea Egee. La aproape fiecare zece kilometri de-a lungul coastei poţi vedea o altă frumuseţe a naturii sau creată de om. Sunt atât de multe orăşele mici, restaurante diferite, peisaje frumoase, hoteluri cu diferite concepte, dar şi golfuri care îţi taie respiraţia. Ca „defect profesional“, îmi place să văd şi să încerc lucruri diferite într-o vacanţă chiar dacă petrec doar o săptămână într-o anumită destinaţie. Şi îndrăznesc să spun că, de multe ori, îmi folosesc vacanţa drept experienţă pentru job încercând mai multe lucruri şi văzând mai multe locuri. Iar coasta de la Marea Egee îţi permite acest lucru. Poţi vizita Bodrum, Kusadasî şi Didim într-o săptă­mână şi poţi sta la trei hoteluri diferite în locul unui singur „hotel-oraş“.

Nu sunt străină însă nici de România, iar un loc frumos pe care l-am descoperit recent aici este Aradul şi împrejurimile scăldate de Râul Mureş. Iubesc Aradul.

Pasiunile mele sunt cele două joburi ale mele... gătitul şi călătoria. Şi descoperirea de noi destinaţii şi noi arome. De aceea, restaurantele mele preferate din România sunt Caru’ cu Bere şi Casa Românească. Ştiu că sunt restaurante foarte turistice, dar aşa cum am mai spus, îmi place să încerc locuri şi mâncăruri tradiţionale.

Când vine vorba de restaurantul meu preferat din lume este Picasso din hotelul Bellagio, Las Vegas, însă ultimul fel de mâncare care chiar m-a impresionat este tot acasă, în Turcia. Este vorba de mâncarea proaspătă de peşte roşu pe care am mâncat-o la restaurantul Lacivert de pe Bosfor (Istanbul).

Şi când vine vorba de suveniruri, încerc să îmbin cele două pasiuni ale mele. Astfel, cel mai frumos  suvenir pe care l-am adus recent dintr-o vacanţă este o farfurie din porţelan din Olanda pe care a fost realizată manual de către un artist local capodopera „A girl with a Pearl Earing“ ( Fata cu cercel de perlă - n. red.) a pictorului olandez Jan Vermeer van Delft.

Asta până la următoarea destinaţie.