Travel

Cum puteţi călători in jurul lumii în 15 minute? Citiţi noul număr al După Afaceri Premium

19 dec 2014 557 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Sper că sunteţi bine odihniţi şi cu chef de drum pentru că urmează să plecăm în Noua Zeelandă, apoi în SUA, ne întoarcem prin Cehia şi Alsacia, doar ca să zburăm spre Kazahstan şi apoi Coreea de Sud. Nu este nicio glumă, ci o călătorie pe care o vom face alături de câţiva dintre cei mai importanţi manageri expaţi din România în cover-ul acestei ediţii. Cu surprindere veţi afla că poţi ajunge în toate aceste locuri în 15 minute, cât vă ia să citiţi povestea principală din noul număr al După Afaceri Premium.

Veţi afla că de Revelion americanii sunt mai cuminţi decât ne lasă să credem, că alsacii au fost primii europeni care s-au gândit să împodobească un brad acum 800 de ani, iar coreenii au propriul lor An Nou care se serbează trei zile şi trei nopţi, exact ca în basme.

În Cehia crapul este alimentul-vedetă pe masa de Crăciun, un măr poate prezice viitorul, iar în prima zi a anului să consumă „iresponsabil“ supă de linte, talisman pentru prosperitate şi noroc. În Kazahstan Anul Nou se sărbătoreşte cu adevărat primăvara cu şapte feluri de mâncare făcute din şapte ingrediente, câte unu pentru fiecare zi a săptămânii, iar în Noua Zeelandă în perioada sărbătorilor descoperi o nouă lume, o lume care de Crăciun preferă să joace cricket în spatele casei mai degrabă decât să se strângă în jurul mesei, o lume în care oamenii ies să facă water-ski, iar preparatele de porc sunt aproape inexistente, la rang î înalt fiind curcanul şi mielul neozeelandez.

Înainte însă de a pleca în călătoria propriu-zisă, puţină documentare.

Am ales pentru această ediţie ceasuri şi bijuterii cu amprente universale, inspirate de călători celebri sau de expediţii care au împins mai departe limitele cunoaşterii. 

Şi fiindcă tot vorbim de cunoaştere, poate ar fi bine să aflaţi că în inima Bucureştiului este un „muzeu“ al parfumurilor, cu peste 3.000 de sticluţe, ai cărui „curatori“ sunt Val Iacob, art director al parfumeriilor de lux Beautik şi soţia sa, Isabelle. O veritabilă călătorie olfactivă!

Am mai vorbit cu Cristiano Marino, noul executive chef al InterContinental, hotelul de cinci stele, emblemă a Bucureştiului, şi am aflat de la el o poveste despre pasiuni gastronomice vânate prin toată lumea, dar stabilite deocamdată în România. Şi am mai cunoscut-o pe Andreea Bădală. Sigur aţi auzit de ea, dacă au auzit Madonna sau Beyonce, dar nu i-aţi citit povestea. Cel puţin nu aşa cum ne-a spus-o ea nouă.

Vă îndulcim cu cele mai bune torturi şi cu recomandările maeştrilor patiseri pentru 2015, pe care le găsiţi pe www.zf.da.ro, şi vă mai spunem un secret: şampania se poate consuma şi la micul de dejun. Anul 2015 deja începe să pară mult mai bun decât cel care tocmai trece. Şi mult mai creativ în contextul în care designerii ne spun că a venit vremea ca acele combinaţii exotice care până acum erau ocolite să înceapă să se contureze în casele cu stil, iar lipsa „asorteului“ să fie de fapt noua ordine. Acestea sunt legile de design din 2015. Faceţi bine şi le notaţi.

Plecăm din nou la plimbare, tot online (www.zf.da.ro). Mergem cu Glacier Express-ul prin Elveţia, ne oprim puţin pe un gheţar în Argetina, pentru ca apoi să ne încălzim în cascadele termale Ma’In din Iordania şi să ne scăldăm în apa turcoaz din arhipelagul indonezian Raja Ampat.

Ne-am dorit un număr tonic pe final de an, pe linie de bilanţ şi început de noi planuri. Ne-am dorit o ediţie la care să puteţi reveni, din care să vă inspiraţi, care să vă mobilizeze.

„Biletele“ călătoriei în jurul lumii sunt asigurate de noi, mai ales prin povestea principală a acestei ediţii. La fel şi masa.

Bucuraţi-vă de ele!