Style

Playlist pentru 2021. Doza zilnică de energie

19 feb 2021 125 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Şi-a construit aproape întreaga carieră în industria cosmeticelor, mai exact în cadrul aceleiaşi companii - gigantul american Avon. S-a angajat acum mai bine de două decenii şi, datorită jobului, a făcut înconjurul lumii. Din România a plecat iniţial în Maroc, iar când s-a întors a preluat o poziţie de global sales pentru 23 de ţări din Europa Centrală şi de Est. Ulterior, cariera a mai purtat-o şi prin alte ţări, pentru ca în 2018 să revină în România unde conduce operaţiunile Avon în regiunea Europei de Sud-Est. Dorul de casă a făcut-o pe Andreea Moldovan să revină, după cum spunea anterior chiar ea. Iar când era plecată, pentru a-şi mai alina dorul se refugia nu de puţine ori în muzică, pe care o consideră un panaceu.

 

Ce înseamnă muzica pentru dumneavoastră? Dacă ar fi să ne daţi o scurtă definiţie a rolului pe care muzica îl joacă în viaţă dumneavoastră personală şi profesională, cum ar suna ea?

Muzica este o componentă din viaţa mea fără de care n-aş putea trăi. Ea înseamnă emoţie, energie pură, un mod inedit de a mă conecta cu oamenii, dar şi o sursă de relaxare, de sprijin atunci când e greu şi un mod de a ne exprima sentimentele. Muzica înseamnă mult, foarte mult pentru mine. 

Care este prima dumneavoastră amintire legată de muzică şi cum v-a influenţat ea ulterior?

Îmi amintesc cu emoţie de după-amiezele de dans cu fratele mamei mele când aveam vreo 5 ani. Era un împătimit al muzicii şi era felul lui de a se juca cu mine şi cu sora mea, de a ne consuma energia când eram copii. Le am în memorie drept clipe de fericire supremă. Apoi, îmi amintesc de orele de chitară pe care le ţineam într-un club din parcul Puşkin, în Turda. Şi emoţia, dar şi nerăbdarea cu care alergam printre castanii din parc, ca să mai învăţ un acord sau o piesă muzicală.

Care sunt genurile muzicale pe care le preferaţi? Exista vreo diferenţă între ce muzică ascultaţi acasă, când faceţi sport sau în maşină, spre exemplu?

Îmi plac foarte multe genuri muzicale şi de multe ori muzica e cea care mă conectează cu amintiri foarte dragi mie. Îmi place rockul progresiv şi alternativ, dar şi hard rockul şi indie rockul. Ascult şi muzică pop, jazz şi dance, iar alături de copiii adolescenţi descopăr şi muzica electronică. Şi am momente în care mă scufund în muzică clasică. În funcţie de starea pe care o am sau în funcţie de ce fac ascult diverse genuri. Când fac sport optez în special pentru rock şi dance, ca să mă relaxez ascult blues, pop şi jazz. Iar când mă co-nectez cu amintirile, am piese specifice. De exemplu îmi aduc aminte că în ziua în care am născut-o pe Iasmina, în timp ce ea venea pe lume, medicii de la Euroclinic mi-au pus muzică - The Bangles cu Eternal Flame vor rămâne pentru totodeauna în inima mea.  Primele şase luni cât am stat în Maroc, înainte să mi se alăture şi familia acolo, au fost foarte provocatoare din multe puncte de vedere. Îmi amintesc că nu am deschis nici măcar o dată televizorul, dar muzica era zilnic sursa mea de supravieţuire, energie şi bucurie.

Care consideraţi că este artistul generaţiei dumneavoastră?

Mi-e imposibil să numesc doar unul. Dacă e să mă gândesc la ce ne domina petrecerile în anii ’80... Queen, Pink Floyd, Michael Jackson, Madonna, George Michael, Metallica, Dire Straits, AC/DC, Bon Jovi, REM, Cure. Dar ascultam şi muzică românească - Phoenix, Compact, Nicu Alifantis, Pasărea Colibri. Pe toţi îi admir şi îi plac din motive diferite.

Care este piesa pe care o aveţi acum pe repeat? Când aţi descoperit-o şi ce v-a plăcut la ea?

Viva la Vida - Coldplay şi Best of You - Foo Fighters pentru că îmi dau energie şi Holiday de la Green Day. Nu mai ţin minte când le-am descoperit, dar le asociez cu concertele la care am fost şi îmi dau sentimentul de togetherness, de bucurie.

Ce artist român/ trupă (din prezent sau istorie) este favorita dvs. şi de ce?

În facultate, cei mai prezenţi în viaţa mea erau Phoenix, Iris, Nicu Alifantis şi Compact. Din timpurile mai apropiate de prezent îmi plac Direcţia 5, Vama Veche şi Celelalte Cuvinte.

Ce rol credeţi că a jucat muzica în viaţa oamenilor în pandemie? A fost ea un panaceu eficient pentru această perioadă dificilă?

Cred că a fost un mod de a supravieţui pentru multă lume. Dacă pandemia ne-a limitat să ne conectăm fizic cu oamenii dragi, cu siguranţă nu ne-a ţinut departe de muzica preferată şi, pentru mine cel puţin, a fost o resursă incredibilă, o sursă de energie şi emoţii pozitive care m-a ajutat în fiecare zi să merg mai departe.